Poslovna in promocijska darila pomagajo prodajati

Ko vstopite v zasebno življenje vaše stranke, ste zadeli bistvo dobrega oglaševanja. Če k temu dodate še uporabnost in posledično zadovoljstvo, ste že blizu popolnosti. Sedaj pa dobro premislite, katera vrsta oglaševanja vam lahko ponudi takšne občutke pri strankah? S katero vrsto promocije lahko tako enostavno dosežete te cilje, obenem pa gradite lojalnost in opozarjate na vrednote. Pa dejstva, da bo vaš logo ali reklamno sporočilo nenehno na očeh obdarovanca in okolice, še omenili nismo. Pa to še ni vse! Promocijska in poslovna darila so tudi najcenejša oblika oglaševanja, glede na rezultate.  

Jesen je zadnji čas, ko podjetja pripravljajo in potrjujejo proračun za prihodnje leto. Nenazadnje že vsak samostojni podjetnik ve, da če želi v naslednjem poslovnem letu zaslužiti, mora najprej vedeti, kako bo porabil denar namenjen promociji in razvoju svoje dejavnosti. Poslovna in promocijska darila nikoli niso bila samo izkaz zahvale in spoštovanja, pač pa veliko več. Kot gradnik poslovnih odnosov imajo pomemben vpliv na prepoznavnost in oglaševanje vašega podjetja ter tako tudi na zaslužek.

Daleč od oči, daleč od srca

Ta star pregovor še posebej velja za odnose z vašimi poslovnimi partnerji in strankami. Ne verjamete? Ozrite se po svoji pisarni, poglejte pisalno mizo in odprite kakšen predal. Koliko promocijskih izdelkov z logotipom ali reklamnim sporočilom ste našteli? Tako je! Vsak med nami na letni ravni prejme v dar veliko promocijskih izdelkov, podjetniki pa za piko na I še  kakšno poslovno darilo. Ampak kako kot podjetnik veste, da ste se s svojim promocijskim ali poslovnim darilom dobro umestili na trg? Kako lahko veste, da je vaša blagovna znamka še vedno v mislih poslovnega partnerja in stranke ter kako izstopa pred darili konkurence? Tukaj je nekaj razlogov, zakaj menimo, da mora vsaka tržna strategija vključevati tudi promocijske izdelke kot del celoletnega načrta, ki vam bo pomagal zaslužiti.

poceni promocijski material

Učinkovit, nizko stroškovni marketing

Tega se zelo dobro zavedajo predvsem mala podjetja in samostojni podjetniki, ki lahko o ogromnih oglaševalskih kampanjah po vseh največjih medijskih kanalih samo sanjajo. Toda modri vedo, da še vedno lahko dosegajo svoje tržne cilje. Kako? S precej nižje cenovno kampanjo promocijskih izdelkov in poslovnih daril. Kot lahko preverite na naši spletni strani, obstaja veliko cenovno dosegljivih izdelkov za zagon učinkovite promocije vašega podjetja. A nikar ne mislite, da nizka cena izdelka pomeni nizek oz. majhen učinek na prejemnika. Prav nasprotno, po raziskavi PPAI (PPAI - The Promotional Product Association International) so poslovna in promocijska darila na šestem mestu marketinških aktivnosti uspešnih podjetij po vsem svetu. Nič čudnega, saj so izjemno učinkoviti ambasadorji podjetja ali blagovne znamke pri vseh generacijah.

Takojšnja prepoznavnost blagovne znamke

Prepoznavanje blagovne znamke pomeni, da se potrošniki lahko takoj spomnijo na vaše podjetje, proizvode ali storitve, ko opazijo vaš logotip ali promocijsko sporočilo na izdelku. To je eden od ključnih razlogov zakaj je dobro del proračuna vložiti v promocijske izdelke in poslovna darila. Ste vedeli, da potrošniki v povprečju promocijske izdelke hranijo najmanj 6 mesecev in vse do enega leta? Vsakič, ko pogledajo vaš izdelek, ste se s svojim sporočilo vtisnili v njihov spomin. Takšne časovne komponente nima nobena druga vrsta oglaševanja.

Deluje kot vaša vizitka

Poslovne vizitke imajo nalogo, da predstavljajo vas, vaše podjetje in njegove izdelke potrošnikom in potencialnim poslovnim partnerjem. Tudi promocijski izdelki in poslovna darila delujejo bolj ali manj na enak način, vendar z boljšimi rezultati. Po raziskavi PPAI se namreč kar 8 od 10 vprašanih spomni sporočila na promocijskem izdelku. Prav tako 8 od 10 vprašanih je odgovorilo, da se je o podjetju, po prejetju promocijskega darila, pozanimalo na spletu. Izkoristite ta dva podatka, mi pa bomo za vas na izbrane izdelke natisnili vaše logotipe, QR kode, promocijska sporočila, ... omejitev skorajda ni!

Premium darila = brezplačen tisk!

Naj vam razkrijemo še en odličen podatek raziskave PPAI. Kar 83 % vprašanih je odgovorilo, da je verjetnost, da bodo poslovali s podjetjem od katerega so prejeli promocijsko ali poslovno darilo večja. Zato nikar ne odlašajte in čim prej napišite seznam vseh svojih poslovnih partnerjev ter določite še proračun za promocijske aktivnosti. Nato preglejte izbor naših poslovnih in promocijska darila premium kakovosti na katera vam zdaj ponujamo prav posebno ugodnost: BREZPLAČEN TISK! Izbrani artikli so odlična priložnost da nabavite res kvalitetna poslovna darila po zelo ugodni ceni.

Na vse izbrane izdelke vam bomo z veseljem BREZPLAČNO odtisnili vaš logotip ali reklamno sporočilo. In pozicija potiska? Kjerkoli koli je to tehnološko mogoče, brez dodatnih del. Pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo ter osnutek tiska.

POZOR: Akcija velja ob nakupu minimalnih količin, ki so navedene na produktni strani vsakega artikla ter samo do razprodaje zalog. Vse informacije o vrsti tiska in številu brezplačnih barv, pa boste prav tako našli na produktnih straneh izbranih daril. Zagotovilo za kakovost izdelkov in tiska so naše dolgoletne izkušnje in več kot 10.000 zadovoljnih strank. 

Za konec pa še nekaj hitrih napotkov

  • Ne pretiravajte s količino podatkov na darilih. Logotip in spletna stran sta v večini primerov dovolj. Ste kdaj opazili logotip Coca Cola in pod njim telefonsko številko?
  • Kvaliteta naj bo pred kvantiteto. Uporabna in kvalitetna promocijska darila niso nujno tudi draga. Potrditev te teze je akcija, ki smo jo predstavili zgoraj.
  • Ne vztrajajte pri korporativnih barvah, kajti le te vas znajo zapeljati na tanek led. Več o tem preberite v blogu Poslovna darila in psihologija barv.
  • Obdarujte čez celo leto. Časi, ko so se poslovna in promocijska darila podarjala zgolj za novo leto se že zdavnaj mimo. 
  • Načrtujte nakup in obdarovanje pravočasno. Verjemite, izplača se! 

Če še vas nismo prepričali, da so poslovna in promocijska darila učinkovita in cenovno ugodna promocija, nas spremljajte še naprej. Prej ali slej boste to spoznali!

Želite izvedeti še več o poslovnih darilih? Priporočamo vam branje bloga Poslovna darila - kaj morate vedeti o njih in o obdarovanju.