Vse, kar morate vedeti o promocijskih kapah kot poslovnem darilu

"Promocijske kape delujejo kot pomembno oglaševalsko in marketinško orodje za blagovne znamke in podjetja.”

Promocijske kape (kape z logotipom, kape po meri, kape, brandirane z blagovno znamko, reklamne kape) so eno najučinkovitejših poslovnih daril za vašo blagovno znamko ali podjetje. Vsem so všeč, ne glede na starost ali spol. Poleg tega pa so cenovno ugodne, zaradi česar so priljubljene pri podjetjih, ki imajo omejen proračun za promocijske namene.

Zato vam bo spodnji članek poskušal povedal vse, kar morate vedeti o promocijskih kapah kot poslovnem darilu:

 

Kaj je promocijska kapa?

Kapa je pokrivalo, ki se uporablja za zaščito oči in glave pred soncem, poleg tega pa je tudi kos oblačila oziroma modni dodatek, ki dopolnjuje obleko. Kape nosimo, da bi si zaščitili glavo ali lase pred soncem, peskom, vetrom ali neugodnimi razmerami, hkrati pa nam le-te pomagajo ohraniti eleganten videz. Tako so zaradi svoje zaščitne narave uporabno promocijsko darilo.

Kape lahko personaliziramo z logotipi ali želeno obliko grafike, zaradi česar so odlične za uporabo kot marketinška poslovna darila. Promocijska kapa je lahko lep modni dodatek k uniformi podjetja, organizacije ali določenega dogodka.

Tiskane kape lahko kot promocijska darila učinkovito promovirajo podjetja, ki imajo omejen proračun za trženje. Čeprav nekatera podjetja nimajo teh težav, so pa koristi, ki jih pridobijo s promocijskim materialom, precej impresivne, v primerjavi z drugimi trženjskimi kanali. Zato so promocijska ali poslovna darila cenovno najugodnejši način oglaševanja.

kaj je promocijska kapa?
 

Vrste materialov, ki se uporabljajo za izdelavo kap.

V preteklosti so bile za izdelavo kap uporabljene živalske kože, v zadnjem času pa so kape izdelane iz bolj trajnostnih materialov, kot so naravne tkanine. Znano je, da naravne tkanine trajajo dlje in so cenovno ugodne, zaradi česar so tudi priljubljena izbira, saj odvajajo vlago in v bistvu odstranjujejo pot s kože med vsako telesno dejavnostjo.

Najbolj priljubljeni materiali, ki se uporabljajo za izdelavo kap, so:

Volna: Volno je mogoče pridobiti iz rune jagnjet in ovac. Je mehka in odvaja vlago. Običajno se uporablja za izdelavo zimskih kap.

Bombaž: To je naravno vlakno, pridobljeno iz bombaževca. Je zračen, mehak in ne draži kože. Tovrstne kape so zelo udobne in prijetne za nositi.

Laneno platno: To je vlakno, ki se proizvaja z uporabo rastline lanu. Tako kot bombaž je material zelo mehak in zračen.

Poliester: To je posebna vrsta sintetičnih vlaken, narejenih iz reciklirane plastike. Pogosto se uporablja kot primarni del v kapah. Je trpežen, vodoodporen in dovolj močan, da se ne trga.

Najlon: To je sinonim za poliester, saj je izdelan iz plastike. V vročih poletnih dneh daje sproščen občutek in je enostaven za nego.

Drugi materiali vključujejo denim, slamo, rajon in druge okolju prijazne materiale. Eden od teh okolju prijaznih promocijskih materialov je kapa iz recikliranega bombaža, ki vsebuje tehnologijo AWARE, del "Impact kolekcije."

Impact kolekcija se nanaša na skupino trajnostnih izdelkov, ki varčujejo z vodo in so okolju prijazni. Prežeti so s sledljivimi materiali, ki jih je mogoče testirati in preveriti trditve o trajnosti z uporabo tehnologije sledenja, virtualno komponento AWARE in tehnologijo blockchain. S pomočjo tega je mogoče ublažiti “zeleno zavajanje” (ang. Greenwashing). Poleg tega izdelava vsake kape prihrani 328 litrov vode.

impact kolekcija se nanaša na skupino trajnostnih izdelkov

Kaj imenujemo bejzbolska kapa?

Tradicionalno so jo nosili igralci bejzbola, danes pa je bejzbolska kapa nepogrešljiv del garderobe, saj jo najdemo v garderobi skoraj vsakogar, zaradi velikega ščitnika, ki nudi zaščito pred soncem. Bejzbolska kapa je posebna, mehka kapa z velikim vizirjem, usmerjenim naprej, in nastavljivim trakom zadaj. Običajno so tovrstne kape izdelane iz mehkih materialov, kot so bombaž, volna in poliester, zaradi česar se z lahkoto prilegajo obliki glave z nastavljivim trakom, ki omogoča fleksibilnost.

Sprva so jih nosili samo igralci bejzbola, vendar so trenutno popularizirane kot trendi modni kos oblačila. Zato so bejzbolske kape in klobuki po meri odlična poslovna darila. Opravljajo namreč različne funkcije, kot je zaščita oči pred soncem in so popularen modni dodatek. Strankam in zaposlenim prinašajo občutek enotnosti in ustvarjajo vez, kadar koli in kjerkoli kupec ali potencialna stranka naleti na vaše kape po meri.

 

Zakaj so promocijske kape čudovite za promocijo blagovne znamke?

Tiskane kape so edinstvene za označevanje z blagovno znamko za vse vrste podjetij, saj so bistveno marketinško orodje. Na voljo so v različnih modelih in barvah ter popolnoma ustrezajo vsem poslovnim zahtevam. Reklamne kape se običajno uporabljajo zaradi vrste prednosti, kot so:

Odlične so za oglaševanje: Zaposleni, stranke ali kupci, ki nosijo vaše kape, delujejo kot potujoči panoji. Kape z logotipi ali sloganom vašega podjetja so odličen način, da pridobite na tisoče vtisov pri strankah in osebju skozi vse leto.

Povečajo motivacijo zaposlenih: Darovanje promocijskih bejzbolskih kap kot poslovnih daril vašim zaposlenim pomaga povečati učinkovitost na delovnem mestu. Daje jim občutek pripadnosti, kot da predstavljajo nekaj pomembnega, kar gradi njihovo moralo.

Kape po meri so večinoma uniseks: To je ena od ključnih prednosti kap z logotipom, saj jih lahko vsakdo nosi. Ni se vam treba preveč obremenjevati s popolno velikostjo, saj jih je mogoče hitro prilagoditi.

Nagovarjajo vse generacije: Promocijske kape so vsem všeč, ne glede na starost, zaradi česar so zaželen modni dodatek. Čeprav se slog nenehno spreminja, ostajajo tiskane kape posodobljen modni dodatek, ki sledi vzorcem sodobnega razvoja. Posebej za bolj mladostno občinstvo so klobuki po meri kot poslovna darila idealen promocijski material.

So dragoceni artikli: Promocijske kape so dober zaščitni artikel, uporaben, še posebej poleti, ko smo na prostem. Ščitijo nas pred soncem in sončnim UV sevanjem ter poskrbijo za udobno življenje vaših uporabnikov, hkrati pa ustvarjajo pozitiven vtis blagovne znamke.

zakaj so promocijske kape čudovite za promocijo blagovne znamke?
 

Kako povečati prepoznavnost vaše blagovne znamke s promocijskimi kapami?

Promocijski material pomaga podjetju, da se osredotoči na mišljenje svojih strank, tako da so dejanja in promocijske dejavnosti podjetja usmerjene k njim. Tiskane kape lahko naredijo vaše podjetje bolj nepozabno zaradi čustvene navezanosti na vaš izdelek, označen z blagovno znamko. Kot pomemben izdelek blagovne znamke se štejejo kape, označene z logotipom ali reklamnim sporočilom, saj te brezhibno prikazujejo vašo blagovno znamko. Pravzaprav so tovrstni izdelki fantastičen način za pridobivanje pozornosti in relevantnosti za vaše podjetje.

Tovrstne izdelke lahko uporabite tudi kot promocijska darila za nadaljnje privabljanje potencialnih strank. To ustvarja pozitiven vtis in spodbuja dober odnos z vašimi strankami, saj delite sporočilo, da imate dobre namene. Poleg tega so odlični tudi za kampanje in množično darovanje na različnih dogodkih, saj ste lahko prepričani, da kape ne bodo končale v košu za smeti. Tako lahko kape z logotipom pomagajo pritegniti potencialne stranke in jih spremeniti v redne stranke in kupce.

 

Kako prilagoditi po meri svoje promocijske kape?

Ko izbirate kape po meri, morate upoštevati svoj ciljni trg, preden izberete vrsto, velikost, material, obliko in dizajn kape. Izberite nosljive kakovostne materiale, ki bodo izboljšali podobo vaše blagovne znamke in dizajn po meri, ki ga bo vsak prejemnik z veseljem nosil.

Ker so možnosti prilagajanja po meri neskončne in imajo kape dovolj velik prostor za označevanje z blagovno znamko, bi morali izbrati barve, ki se ujemajo z identiteto vaše blagovne znamke. Prav tako lahko izstopate z logotipom svojega podjetja, ki je krepko natisnjen na reklamnih kapah ali izberete druge edinstvene dizajne, besede ali potiske, ki bodo uspešno predstavljali vaše podjetje.

kako prilagoditi po meri svoje promocijske kape?
 

Če povzamemo, so promocijske kape kot promocijska darila ena najboljših izbir, če imate omejen proračun za trženje, vendar si želite uspešno uresničiti oglaševalske cilje. Kapa z logotipom je res dobra naložba, s katero bodo prejemniki vašega poslovnega darila vašo blagovno znamko, podjetje ali poslovanje opazili hitreje in učinkoviteje.

Če želite izvedeti več o uporabnih promocijskih darilih, preberite naše podobne bloge:

Promocijske flaške za vodo – kaj je dobro vedeti pred nakupom

Promocijski dežniki, vaši potujoči reklamni panoji

Razlogi, zakaj vsi obožujejo promocijske brisače

5 razlogov, zakaj vaše podjetje potrebuje promocijske nahrbtnike