Promocijski tekstil ima pozimi še večjo oglaševalsko moč

Promocijski tekstilni izdelki so eno najučinkovitejših oglaševalskih orodij. Vložen denar se zagotovo povrne večkratno, trajanje promocije pa močno presega običajen čas pri ostalih načinih oglaševanja. Torej, na kratko, promoviranje vašega podjetja ali blagovne znamke z zimskimi promocijskimi tekstilnimi izdelki, je dobra naložba.

 

Na kakšen način lahko uporabimo promocijski tekstil pozimi


Ker so običajno tovrstni artikli cenovno malce dražji, je potrebno biti zelo pozoren pri planiranju oglaševanja z zimskim promocijskim tekstilom, kajti brezglavo deljenje vam ne bo prineslo želenih rezultatov. Osredotočite se predvsem na poslovne partnerje ali zaposlene, ki se več gibljejo od zunaj in imajo tudi zato večjo potrebo po toplih oblačilih. Lažji tekstilni izdelki, kot so majice, puloverji ali brezrokavniki, pa so zelo priljubljeni tudi pri zaposlenih v zaprtih prostorih. Nikakor pa ne smete pozabiti na naslednje skupine ljudi.

 

Vaši zaposleni


So zagotovo ciljna skupina, na katero se velikokrat pozabi, bo pa z velikim ponosom oblekla jakno ali kakšen drug zimski promocijski artikel ter s tem oglaševala vaše podjetje ali blagovno znamko. Sploh šoferji ali delavci v skladišču vam bodo zelo hvaležni. Tovrstna darila krepijo pripadnost zaposlenih podjetju, širijo vašo pojavnost in obenem izkazujejo profesionalen videz vaših sodelavcev, kar tudi ni zanemarljivo.

 

Športna društva


Organizirano udejstvovanje s športom že v osnovi običajno poteka v enotnih oblačilih. Športniki so ponosni na svoj klub in zelo radi nosijo športno opremo tudi v svojem prostem času, kar je velika priložnost za oglaševanje.


Sploh so priljubljeni puloverji s kapuco, zimske kape, pa tudi majice z dolgimi rokavi. Izkoristite priložnost in podarite kos opreme lokalnemu športnemu klubu, nanj odtisnite logotip svojega podjetja in zagotovo boste zadovoljni z odzivom. Dosegli boste dvoje. V lokalni skupnosti boste prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje, obenem pa bodo športniki prostovoljno širili vaše reklamno sporočilo v javnosti in na športnih tekmovanjih.

 

Poslovni partnerji in vaši kupci
 

Osnovno bistvo promocijskega in poslovnega obdarovanja je, da svojim kupcem in poslovnim partnerjem podarite uporabno darilo, ki ga bodo čim več uporabljali in s tem krepili zavest o vašem podjetju ali blagovni znamki.

Promocijski tekstil je zagotovo ena najbolj priljubljenih kategorij promocijskih ali poslovnih daril in kot tak velikokrat uporabljen ob poslovnem obdarovanju. Krasi ga predvsem uporabnost, kar je ena najpomembnejših komponent ob izbiri promocijskih artiklov.

Ker so običajno izdelki iz programa zimskega promocijskega tekstila, sploh če želimo podariti kaj kakovostnega, v višjem cenovnem razredu, je potrebno pred nabavo zelo podrobno dodelati strategijo obdarovanja. Posebno pozornost je treba nameniti komu in kaj bomo podarili. Celoten projekt mora biti zelo dodelan in običajno mora sodelovati več ljudi, ki morajo imeti tudi vse potrebne informacije.

Da vam malce pomagamo, smo pripravili nabor najbolj priljubljenih promocijskih izdelkov iz kategorije zimskega promocijskega tekstila.

 

Softshell jakne


V zadnjih letih zelo priljubljene softshell jakne so zaradi svoje lahkotnosti in uporabnosti postale eden najbolj prodajanih artiklov v paleti zimskih promocijskih artiklov. Kljub temu da so udobne, nudijo tudi zelo dobro zaščito proti mrazu, sploh če jo uporabimo kot eden od slojev pri oblačenju.

Kakovostna promocijska softshell jakna je zračna, vodoodporna ter udobna. Naš namig iz naše ponudbe bi bila Roly Sofshell Jakna Nebraska, ki jo ponujamo v sedmih barvah ter v ženskih, moških in otroških velikostih.

roly sofshell jakna nebraska

 

Brezrokavniki


Zelo udoben artikel, ki je zelo priljubljen med uporabniki, ki vedno znova prehajajo med mrzlimi in toplimi prostori, obenem pa omogoča prosto delo z rokami, kar je pri zimskih jaknah malce oteženo.

Brezrokavnih je lahko zelo uporaben kos garderobe za prosti čas, šport ali pa kot delovno oblačilo. Zelo popularen brezrokavnik iz naše ponudbe je Zložljivi brezrokavnik Oslo, v osmih barvnih kombinacijah in v moških, ženskih in otroških velikostih.

roly zložljivi brezrokavnik oslo

 

Majice z dolgimi rokavi


V tej skupini ločimo T majice in Polo majice z dolgimi rokavi. Oba artikla se običajno uporabljata kot spodnji sloj oblačil, pa tudi kot zaključni za delo v pisarni, trgovini in podobnih prostorih.

Majice z dolgimi rokavi so največkrat izdelane iz bombaža, obstajajo pa tudi iz mešanih materialov ali poliestra, iz katerega so predvsem izdelane športne majice.

Po našem mnenju je trenutno na tržišču najugodnejša Majica dolgi rokav Roly Extrem, v široki paleti barv in v vseh modelih in velikostih. Zagotovo izbira, ki vas ne bo razočarala.

roly majica dolgi rokav extreme

 

Puloverji


Zimzelen kos garderobe, ki je priljubljen večino časa v letu. Lahko je s kapuco, ki je zelo priljubljen med športniki, lahko pa je brez, ki ga lahko uporabljamo skoraj povsod, seveda ozirajoč se na letne čase in temperature.

Večina puloverjev je izdelanih iz mešanice bombaža in poliestra, pri čemer je zaželeno, da je bombaža več. Iz naše ponudbe bi izdvojili Pulover College, blagovne znamke All We Do is, predvsem zaradi izjemne kakovosti, sprejemljive cene in neverjetnih 70 barvnih variacij. Seveda je pulover College v moški in ženski izvedbi.

pulover s kapuco college

 

Flis jopice


Če boste flis jopico podarili vaši računovodkinji ali ženskam v pisarni, boste zagotovo zadeli bistvo. Tudi medicinska setra v ambulanti vam bo zelo hvaležna. Pa ne razumeti narobe, tudi moški ga z veseljem oblečejo. Flisi so topli, mehki in udobni, zato so zelo priljubljeni v hladnejših dneh. Označeni z vašim logotipom, pa bodo zagotovo uspešno prenašali vaše sporočilo, ker je to zelo uporabno promocijsko darilo in zagotovo ne bo obležalo na dnu omare, temveč ga bo vsak obdarovanec z veseljem oblekel.

Beseda »Fleece« izhaja iz angleškega jezika in pomeni ovčja volna. Pravzaprav s tem želimo povedati, da je ta material sintetična kopija volne. Ima zelo veliko pozitivnih lastnosti, zaradi česar so flis oblačila zelo priljubljena.

Naš namig za nakup bi bila Sol's flis jakna z zadrgo North, predvsem zaradi kakovosti, bogate barvne karte in širokega spektra velikosti. Flis jakna North vas zagotovo ne bo razočarala.

sol's flis jakna z zadrgo north

 

Zimske jakne


Ko je res mrzlo, postanejo zimske jakne edino, kar pomaga pred mrazom. So zelo priljubljeno poslovno darilo, vendar jih je zaradi cene težko deliti kar vsepovprek. Pa vendar se finančni vložek izplača, če jo podarite pomembnemu poslovnemu partnerju ali svojemu zaposlenemu, katerega delo se odvija na prostem, na mrazu.

Zaradi kakovostnih materialov, ki ne prepuščajo vetra in mraza, zimske jakne postajajo vse tanjše in vse bolj udobne, pa tudi cene se glede na kakovost, nižajo.

V našem prodajnem programu ponujamo izjemno popularno zimsko jakno Roly Norway, ki jo odlikuje moderen videz, udoben material in trendovske barve. Jakna Roly Norway je v moški, ženski in otroški izvedbi.

topla zimska jakna roly norway

 

Zimske kape


Pravijo, če vas zebe v glavo, vas zebe po celem telesu, zato je zelo pomembno, da v hladnih dneh oblečete toplo in udobno zimsko kapo. V tem dejstvu se skriva možnost kakovostnega oglaševanja, za majhen denar. Popularen beanie z logotipom vašega podjetja ali blagovne znamke, vas bo stal veliko manj, kot pričakujete. Bo pa vam prinesel veliko pojavnost in večkratno povrnitev vloženega denarja.

Zimska kapa iz našega prodajnega programa, katero s ponosom ponudimo, je zimska kapa Impact Polylana®, ki je izdelana iz recikliranih tkanin, kar zagotavlja sledilnik AWARE™. Kapa je izdelana iz posebne preje Polylana®, kar pomeni, da je izdelek okolju prijazen, ter kljub temu topel in udoben.

zimska kapa impact polylana

 

Kdaj vezemo in kdaj tiskamo promocijski tekstil


V večini primerov, pravzaprav skoraj vedno, tekstilne izdelke tiskamo ali vezemo. Trditi, kaj je bolje, je zelo težko, saj je tehnika brandiranja odvisna od veliko stvari, kot so material izdelka, debelina materiala, velikost logotipa ali reklamnega sporočila, število barv odtisa ali veza, pa ne nazadnje želje kupca kako naj izdelek izgleda.

V našem podjetju z veseljem pomagamo pri odločitvi, ter z nasveti pomagamo, da je ta čim lažja. Smo pa pred časom to dilemo opisali v blogu Tisk ali vezenje na promocijski tekstil.

 

Še nekaj zanimivih dejstev


Po raziskavi Advertising Specialty Institute® (ASI) je v letu 2020 ugotovil sledeče:

  • Promocijska jakna, ki stane 20 EUR, je imela CPI (strošek na prikaz) zgolj 0,003 EUR
  • 85 % obdarovancev se spomni od koga so prejeli promocijsko majico ali jakno
  • Promocijsko polo majico običajno obdarovanci uporabljajo 13 mesecev
  • Promocijska kapa je v svoji življenjski dobi ustvarila 3400 prikazov
  • Da so promocijska darila najbolj učinkovita oblika oglaševanja.


Če povzamemo, so zimski promocijski tekstilni izdelki zagotovo naložba, ki se bo večkratno povrnila, sploh če boste nakupu in obdarovanju pristopili preudarno in z razmislekom.

Še več uporabnih informacij pred nakupom zimskih tekstilnih promocijskih izdelkov boste našli v besedilu Vodnik po zimskih tekstilnih promocijskih darilih na portalu Habeco Gifts