Kako izbrati najboljše polo majice za vaše podjetje

Promocijske polo majice so vedno odlična izbira za reklamiranje vašega podjetja ali blagovne znamke. So priljubljene in vsestranske, zaradi česar jih uporabniki radi nosijo ob različnih priložnostih, od poslovnih sestankov, športnih dogodkov do sproščenih druženj. Prve polo majice so nosili britanski vojaki v 19. stoletju in so jih poimenovali po igri polo, ki izvira iz Indije.

So tudi cenovno dostopne, zaradi česar so morda boljša izbira kot nekatere druge vrste promocijskih daril. Ko izbirate promocijske polo majice, upoštevajte material, velikost, barvo in druge dejavnike, ki lahko vplivajo na udobje in izgled. Z uporabo promocijskih polo majic lahko poskrbite za učinkovito promocijo vašega podjetja in spodbudite zanimanje za vašo blagovno znamko.

Na povezavi je naša ponudba polo majic, ki so primerne kot promocijsko darilo ali pa kot delovno oblačilo.
 

Polo majice kot delovno oblačilo

Polo majice so se izkazale tudi za odlično izbiro kot delovno oblačilo v različnih poklicnih okoljih. So udobne, praktične in vsestranske, zaradi česar jih lahko nosijo tako moški kot ženske. So lahko tudi elegantne in obenem udobne, zaradi česar jih lahko uporabimo za formalna oblačila v skoraj vseh poklicih.

Odličen primer uporabe polo majic kot delovnega oblačila je v gostinstvu. So primerne za kuharje, natakarje in druge osebje v gostinskem sektorju, saj so udobne, enostavne za vzdrževanje in videti privlačno. Enostavno jih lahko kombiniramo z drugimi kosi delovnih oblačil, kot so kuharska kapa, kuharske hlače ali jakne.

polo majice kot delovno oblačilo
 

Polo majice lahko tudi pripomorejo k enotnemu videzu zaposlenih, saj lahko vsi nosijo enako majico z logotipom podjetja. S tem močno pripomorejo h korporativni indetiteti podjetja.

Več o uporabi majic v gostinstvo najdete v našem blogu Elegantno oblečeni natakarji prinašajo večji dobiček.

Polo majice so prav tako odlična izbira za delovno oblačilo v športnem sektorju. Lahko jih nosijo športniki, navijači, trenerji, sodniki in drugo osebje, saj so udobne in enostavne za nošenje, hkrati pa so videti profesionalne. Polo majice lahko tudi uporabimo kot promocijsko orodje v športu, tako da na njihovih ovratnikih ali prsih natisnemo logotip podjetja ali blagovne znamke, ki ga želimo promovirati. Oglaševanje na športnih prireditvah je po mnogih raziskavah ena najbolj uspešnih trženjskih taktik nasploh.

V vsakem poklicnem okolju lahko polo majice prispevajo k udobju in profesionalnemu videzu svojih zaposlenih. Z nakupom kakovostnih polo majic lahko poskrbite za zadovoljstvo vaših zaposlenih in hkrati pokažete, da vam je mar za njihovo dobro počutje in uspeh vašega podjetja.

Pri izbiri polo majic za delovno oblačilo je pomembno upoštevati material, velikost, barvo in druge dejavnike, ki lahko vplivajo na udobje in videz. Z uporabo polo majic kot delovnega oblačila lahko poskrbite za udobno in profesionalno predstavitev svojega podjetja.

športne polo majice roly monza
 

Iz kakšnega materiala naj bodo promocijske polo majice

Promocijske polo majice so lahko izdelane iz različnih materialov, odvisno od vaših potreb in želja pa tudi proračuna. Najpogostejši materiali za polo majice so bombaž, poliester, spandex in mešanice teh materialov. Naj vam naštejemo nekaj pomembnih dejstev o materialih, iz katerih so izdelane promocijske polo majice.

  • Bombažne polo majice so najbolj priljubljene, saj so udobne, dihajoče in enostavne za vzdrževanje. So tudi obstojne in se ne raztegnejo preveč. Največkrat se za polo majice uporablja pique bombaž, material z rahlim vzorcem v svoji teksturi, ki ga lahko prepoznamo po majhnih, navpičnih luknjicah na površini tkanine.
  • Pique bombaž je znan po svoji trpežnosti in sposobnosti, da se ne raztegne, zaradi česar je odličen material za polo majice. Poleg tega je pique bombaž dihajoč in udoben za nošenje.
  • Poliestrske polo majice so izdelane iz poliestra, sintetičnega materiala, ki je trpežen in se ne raztegne. Polo majice iz poliestra so odlične za športne dejavnosti, saj se ne sprijemajo s telesom in so zato zelo udobne za nošenje.
  • Obstaja več vrst poliestra, ki se uporabljajo za izdelavo polo majic. Ena najpogostejših je mikro poliester, ki je izdelan iz tanjših vlaken poliestra in je zaradi tega mehkejši in bolj dihajoč. Druga vrsta je poliester z visoko prepustnostjo zraka, ki je zasnovan tako, da omogoča dobro prezračevanje in je zato še bolj udoben za nošenje.
  • Poliestrske polo majice so lahko tudi mešanice drugih materialov, kot so elastan, ali bombaž, da se izboljša njihova udobnost in elastičnost. Prav tako se lahko iz poliestra izdelajo polo majice z različnimi dodatki, kot so odsevni trakovi ali zaščita pred soncem, da se izboljšajo njihove funkcionalnosti.

Obstaja veliko možnosti pri izbiri materialov promocijskih polo majic, zato je pomembno, da se odločite za tistega, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam in željam. Seveda boste še več informacij o materialih dobili pri našem osebju, ki bo z veseljem delilo naše izkušnje z vami.
 

Barva promocijskih polo majic je zelo pomembna

barva promocijskih polo majic je zelo pomembna

Pri izbiri barve promocijskih polo majic je pomembno, da upoštevate, kakšno sporočilo želite s svojimi promocijskimi polo majicami poslati v okolico.

Če vaše podjetje ali blagovna znamka ima določeno barvo celostno podobo, je verjetno najboljša možnost, da izberete polo majice v teh barvah. To bo pomagalo ohraniti kontinuiteto vaše podobe in povečati prepoznavnost vaše blagovne znamke.

Če pa iščete nekaj bolj ekstravagantnega ali pa vaša blagovna znamka nima določene barvne sheme, lahko razmislite o uporabi barv, ki so v trendu ali pa izberete barve, ki so povezane z vašim podjetjem ali izdelki. Na primer, če imate podjetje, ki se ukvarja s prodajo okolju prijaznih izdelkov, lahko izberete zeleno barvo za svoje polo majice.

Pomembno je, da se pri izbiri barv zavedate, da so nekatere barve bolj primerne za določene priložnosti kot druge. Na primer, črne ali pa temno modre polo majice so lahko bolj primerne za službena srečanja, medtem ko so pastelne barve bolj primerne za sproščeno druženje.

Vedno je dobro, da preizkusite različne barve in se posvetujete z našimi strokovnjaki za oblikovanje, da boste izbrali tiste, ki bodo najbolj ustrezale vašim potrebam.
 

Kratek ali dolg rokav?

Odgovor na to vprašanje je v največji meri odvisen od vaših potreb, letnega časa, ko boste polo majice razdelili, pa tudi od narave dela, v primeru, da boste polo majice uporabili kot zaščitno sredstvo pri delu.

V naši ponudbi imamo obe vrsti polo majic priznanih blagovnih znamk, na katere vam izvedemo tudi tisk ali pa vezenje. Povezava do polo majic kratek rokav in povezava do polo majic dolg rokav.
 

polo majice roly estrella dolgi rokav
 

Kakšne naj bodo velikosti promocijskih polo majic?

Polo majice se morajo prilegati in nikakor ne smejo viseti na telesu. Seveda ne smejo biti tudi pretesne. Ker so polo majice elegantno oblačilo, je velikost zelo pomembna, sploh če jih boste uporabljali kot delovno oblačilo.

Naš nasvet je, da pred naročilom zahtevate vzorce velikost, katere naj si sodelavci preizkusijo in tako boste naročili polo majice primernih velikosti. To je predvsem pomembno, če boste polo majice personalizirali.
 

Kako izbrati brendiranje promocijskih polo majic

Najbolj pogoste tehnike brendiranja promocijskih polo majic so:

  • Sitotisk, kjer barvo prenašamo neposredno na polo majice preko sita ali pa tiskanje s preslikači, kjer barvo najprej prenesemo na poseben papir, nakar odtis s toplotno stiskalnico prenesemo na blago. Ti dve tehniki sta cenovno ugodni, vendar se cena s številom barv odtisa sorazmerno viša. Zato v takšnih primerih vezenje postane cenovno bolj ugodno.
  • Digitalni tisk, kjer lahko z DTG (direct to garment) tiskalnikom barvo neposredno  nanesemo na polo majico. Drug vrsta digitalnega tiska je, ko preko tiskalnika logo najprej odtisnemo na posebno folijo, ki jo kasneje odtisnemo s toplotno stiskalnico na polo majico. Ti dve tehniki sta primerni za majhne količine ali pa oblikovanja z veliko barvami.
  • Vezenje logotipa ali reklamnega sporočila na promocijske polo majice je najpogostejša tehnika brendiranja, saj zaradi svoje obstojnosti in reliefnosti pridoda polo majici ekskluzivnost in elegantnost. Ta tehnika se izvaja na posebnih strojih, ki z nitmi izvezejo logotip v majico. Vezenje je najobstojnejša tehnika brendiranja polo majic.

Zelo pogosto polo majice tudi personaliziramo, torej nanje dodamo tudi ime ali priimek, ali kakšno drugo osebno značilnost osebe, ki bo majico nosila. Personalizirane polo majice so še posebej učinkovito promocijsko orodje, saj so osebne in povečujejo verjetnost, da jih bodo obdarovanci zelo radi nosili.
 

primer vezenja na polo majice
 

Še nekaj nasvetov za vzdrževanje promocijskih polo majic

Da bodo vaše promocijske polo majice dolgo ohranile svež videz in da se bodo uporabljale dolgo časa, je pomembno, da so pravilno vzdrževane. Tukaj je nekaj naših nasvetov za vzdrževanje:

  • Upoštevajte navodila na etiketi svoje polo majice. Sploh če so majice potiskane, jih ne perite na visoki temperaturi. Da bo vaša polo majica ostala čim dlje kot nova, pomaga, da jo pred pranjem obrnete navzven. Svoje majice perite skupaj s perilom enake ali podobne barve.
  • Polo majice sušite na zraku ali v sušilnem stroju, vendar je pomembno, da jih sušite na nizki temperaturi, da se prepreči, da se polo majice zmečkajo ali skrčijo. Predvsem za bombažne majice ni priporočljivo sušenje v stroju.
  • Polo majice hranite v dobro prezračevanem prostoru, v omari ali na policah. S tem boste preprečili, da majice absorbirajo vlago in s tem dobijo neprijeten vonj. Izogibajte se shranjevanju v vrečah.
  • Nikoli majic ne likajte neposredno po odtisu, saj bo le ta s tem izgubil svojo obstojnost. Če že majico morate polikati, jo pred likanjem obrnite navzven.
     

Upoštevanje navodil na etiketi in splošnih nasvetov za vzdrževanje bo pomagalo, da bodo vaše promocijske polo majice ostale v dobrem stanju in da se bodo dolgo časa uporabljale. S tem bodo služile tudi namenom, zaradi katerih ste jih tudi nabavili.
 

brendiranje promocijskih polo majic
 

Če želite izvedeti več o uporabnih promocijskih in poslovnih darilih, preberite naše podobne bloge:

Promocijske flaške za vodo – kaj je dobro vedeti pred nakupom

Promocijski dežniki, vaši potujoči reklamni panoji

Razlogi, zakaj vsi obožujejo promocijske brisače

5 razlogov, zakaj vaše podjetje potrebuje promocijske nahrbtnike