IQONIQ, blagovna znamka ki spreminja tekstilno industrijo

Ponarejanje okoljske prijaznosti izdelkov, bolj znano pod izrazom "zeleno zavajanje" ali "greenwashing" je neetično ravnanje, ki ga ljudje na splošno obsojajo, pa vendar je še kako prisotno v današnjem svetu. Gre za zavajajočo marketinško prakso, pri kateri podjetja namerno dajejo neresnične ali pretirano okolju prijazne informacije o svojih izdelkih, da bi pridobila naklonjenost potrošnikov in povečala prodajo med ekološko ozaveščenimi kupci.

Na žalost je tovrstno ravnanje postalo običajno pri mnogih blagovnih znamkah, ki si želijo na ta način izboljšati ugled in pridobiti več strank. Namesto da bi resnično izboljšala svoje okoljske prakse, ta podjetja uporabljajo oglaševalske trike, da bi prikazala svoje izdelke kot bolj okolju prijazne, kot v resnici so.

Kot potrošniki lahko s svojimi nakupnimi odločitvami prispevamo k bolj trajnostnemu svetu tako, da z izbiro resnično okolju prijaznih izdelkov in z izogibanjem podjetjem, ki se uporabljajo zeleno zavajanje, spodbudimo podjetja k bolj trajnostnim praksam in tako dodamo svoj delež k ohranjanju planeta.

vsi izdelki v kolekciji iqoniq so opremljeni s tehnologijo aware™ virtual id

 

Kaj revolucionarnega prinaša IQONIQ

Vsi si želimo, da bi lahko uživali v čudovitih izdelkih, ki ne škodujejo našemu planetu, vendar pa se žal resnica velikokrat razlikuje od naših želja. Izdelki, ki jih uporabljamo, pogosto negativno vplivajo na okolje, kar povzroča škodo naravi, ki nas obdaja.

Vendar pa ni nujno, da je tako, saj lahko naredimo kar nekaj sprememb in zmanjšamo svoj vpliv na okolje. To je razlog, zakaj je Iqoniq predstavil kolekcijo oblačil z nizkimi vplivi na okolje, izdelanih iz 100 % bombaža, pri čemer 50 % predstavlja organski bombaž in 50 % reciklirani materiali.

Namesto da bi svoje izdelke označevali za trajnostne, zelene ali okolju prijazne, želi Iqoniq biti pregleden glede izdelave svoje kolekcije in ne uporabljajo takšnih oznak, temveč ponuja trdna dejstva.

Vsi izdelki v kolekciji IQONIQ so opremljeni s tehnologijo Aware™ Virtual ID, ki zagotavlja digitalni potni list z vsemi pomembnimi informacijami o izdelku in uporabljenih materialih, podatki pa so nadzorovani s tehnologijo veriženja blokov.

vsi izdelki v kolekciji iqoniq so opremljeni s tehnologijo aware™ virtual id

 

Kako nastanejo izdelki IQONIQ

Reciklirani bombaž, uporabljen v artiklih IQONIQ, je izdelan iz rezalnih odpadkov zbranih različnih tkanin in tovarn, ki so v preteklosti bili nekontrolirano in netrajnostno zavrženi. Odpadke ročno očistijo tujih materialov, pa vendar lahko nekatere nečistoče še vedno ostanejo.

Te nečistoče izboljšajo naravo recikliranega izdelka in jih je treba obravnavati kot prednost, in ne kot napako. Končni odtenek reciklirane bombažne tkanine je odvisen od barv odpadkov, kar da tovrstnemu izdelku še dodaten čar.

Ker so vlakna, ki nastanejo pri recikliranju bombažnih odpadkov, prekratka in premalo močna, jih mešajo z zelo kakovostnimi organskimi bombažnimi vlakni. S tem se poveča trdnost preje in zagotovi boljša kakovost tkanine. Zato je sestava izdelkov IQONIQ iz 50 % recikliranega bombaža in 50 % organskega bombaža.

Mešanica recikliranega in organskega materiala omogoča uporabo tekstilnih odpadkov, ki bi sicer končali na smetiščih. Hkrati pa s tem ohranjamo naravne vire, saj ostane več prostora za gojenje drugih pridelkov, kot je na primer organski bombaž.

Surovine, ki so uporabljene v IQONIQ izdelkih, so certificirane:

  • Reciklirani bombaž ima certifikat Global Recycled Standard, potrjeno s strani Control Union 116221.
  • Organski bombaž ima certifikat Organic Content Standard, potrjeno s strani Control Union 116221.

Barve so izjemno pomemben dejavnik v tekstilni industriji. Iqoniq izdelki so na voljo v širokem razponu s tremi vrstami privlačnih barv: neobarvane barve Heather, obarvane barve in sezonske barve. Za barve Heather so odpravili postopek barvanja saj reciklirani bombaž v obstoječi barvi, mešajo z neobdelanim organskim bombažem, kar ustvarja prekrasen učinek Heather mélange.

za barve heather so odpravili postopek barvanja

Uporaba recikliranega bombaža že sama po sebi prihrani dragocene vire, a pri neobarvanih materialih so prihranki še večji. Obarvane barve so popolne osnove - za vsak dan, kjerkoli. Sezonske barve pa so trendovske barve, očarljive barve, ki takoj pritegnejo pozornost. Preverite pestro paleto barv Iqoniq.
 

Odkrijte svet kolekcije IQONIQ - oblačila za vsak dan

Na splošno pri IQONIQ-u upajo, da bodo začetniki zmanjševanja vpliva modne industrije na okolje z zagotavljanjem preglednosti in trdnih dejstev o svojih izdelkih, uporabo trajnostnih materialov in procesov ter navdihovanjem potrošnikov, da sprejemajo odločitve na podlagi realnih informacij. V začetnem izboru ponujajo naslednje artikle:

 

Majica s kratkimi rokavi iz recikliranega bombaža, ki ima običajen in udoben kroj, je ključno vsakodnevno oblačilo za vsakogar. To oblačilo je primerno za nošenje vse leto.

Majica ima okrogel izrez, kratke rokave in 1x1 ravno rebro na ovratniku, kar ji daje še dodatno eleganco. Lep zaključni detajl je majhna etiketa Iqoniq, ki se nahaja v stranskem šivu.

Majica je izdelana iz 100 % bombaža, od tega je 50 % recikliranega in 50 % organskega, z gostoto 180 g/m². Brez mešanja s plastiko, kot je poliester, jo je po uporabi mogoče enostavno reciklirati v nove izdelke iz bombaža.

tshirt iqoniq bryce in manuel
 

Uniseks polo majica iz bombažnega Piqueja je odlična izbira za vsako priložnost in sezono. Zaradi običajnega kroja je ta polo majica priljubljena za poslovne dogodke in promocijske priložnosti. Poleg tega pa je vsestransko oblačilo, saj se lahko nosi tako priložnostno kot urejeno, odvisno od tega, kako jo kombiniramo.

Polo majica ima sprednji izrez z dvema gumboma v ujemajoči se barvi, 1x1 ravno rebro na ovratniku in robu rokavov ter majhno etiketo Iqoniq na stranskem šivu, kar se kaže kot lep zaključni detajl.

Sestava materiala je 100 % bombaž, od tega 50 % recikliranega in 50 % organskega bombaža, v 220 g/m². Ker se ne meša s plastiko, jo je po življenjski dobi mogoče reciklirati v nove izdelke iz bombaža.

Zaradi udobnega materiala in prilagodljivega kroja je ta polo majica popolnoma primerna za vse, ki iščejo kakovostno in trajnostno oblačilo.

iqoniq yosemite polo majica iz recikliranega bombaža
 

Pulover s kapuco ali brez je nepogrešljivi del vsake garderobe, saj zagotavlja prijeten občutek udobja.

Sproščen kroj s spuščenimi rameni in širšimi dolgimi rokavi vam omogoča popolno sprostitev. Dvoslojni pulover ima 2x2 rebra na spodnjem robu in na manšetah, ki mu dajejo edinstven videz. Obrobe v ujemajoči se barvi in majhna etiketa Iqoniq v stranskem šivu pa poskrbijo za lepe zaključne detajle.

Sestavljen je iz 100 % bombaža, od tega je 50 % recikliran in 50 % organski, v 340 g/m², brez mešanja s plastiko, zato ga je po uporabi mogoče reciklirati in ponovno uporabiti v izdelkih iz bombaža.

pulover iqoniq s kapuco ali brez
 

Uniseks trenirke iz bombaža so kot nalašč za prijetno in udobno nošenje. Ta jogger ima običajen kroj z elastičnim pasom z ravno rebro 1x1. Notranjost je mehko krtačen flis, ki zagotavlja še dodatno udobje.

Vrvica, očesce in vrvici so v enaki barvi kot tkanina, majhna etiketa Iqoniq v stranskem šivu pa je lep zaključni detajl.

Sestava je 100 % bombaž, od tega 50 % recikliran in 50 % organski, v 340 g/m². Kot vsi IQONIQ izdelki tudi trenirka ne vsebujejo plastike, zato jo je po življenjski dobi mogoče reciklirati v nove izdelke iz bombaža.

iqoniq uniseks trenirke iz bombaža

 

Habeco promocijska darila smo ponosni distributer blagovne znamke IQONIQ in vam nudimo celovito podporo pri informiranju in nakupovanju. Po vaši grafični predlogi lahko izvedemo tisk ali vezenje na vse izdelke. Če pa vaše podjetje še nima svoje grafične predloge, nič hudega - naša oblikovalska služba vam bo z veseljem pomagala pri izdelavi.

Vsak izdelek IQONIQ ima edinstveno oznako QR, preko katere boste pridobili dostop do namenskega digitalnega potnega lista izdelka, 2 % izkupička od vsakega prodanega izdelka pa bosta donirana Water.org.

 

Nihče ne želi nositi nečesa, kar škoduje okolju

Kdo si želi nositi oblačila, ki povzročajo škodo našemu planetu? Zagotovo se nihče ne želi počutiti krivega, ko si nadene najljubše kavbojke ali pulover. Vendar pa, čeprav se tega morda ne zavedamo, vsak naš nakup vpliva na okolje. Zato je čas, da sprejmemo odgovornost in se odločimo za izdelke, ki jamčijo trajnostno prihodnost.

Modna industrija je druga najbolj onesnažujoča industrija na svetu. Ta sektor ima velik vpliv na okolje in s svojimi proizvodnimi procesi in distribucijo prispeva k negativnemu vplivu na planet.

Vendar obstaja veliko načinov, kako lahko moda postane bolj prijazna do okolja. Številna podjetja že uporabljajo naravne in trajnostne materiale, ponovno uporabljajo in reciklirajo oblačila ter izvajajo etično proizvodnjo. Potrošniki pa lahko prispevajo k bolj trajnostni modi s tem, da izberejo oblačila iz naravnih materialov in podpirajo podjetja, ki si prizadevajo za okolju prijazno poslovanje.

čas je da se odgovorno odločimo za izdelke, ki jamčijo trajnostno prihodnost.

Spreminjanje tekstilne industrije v bolj trajnostno je dolgotrajen proces, vendar pa lahko s skupnim sodelovanjem potrošnikov in proizvajalcev vplivamo na pozitivne spremembe v industriji ter ohranjanje zdravega in trajnostnega planeta za prihodnje generacije.

Iqoniqova naloga je navdihniti celotno oblačilno industrijo, da postane bolj pregledna pri zmanjševanju vplivov na okolje. Potrošnike pa motivirati, da premišljeno izbirajo oblačila, ki jih bodo nosili, ter da se zavedajo svojega vpliva na okolje.