Informacije o Brandiranju

Kratek opis tehnik brandiranja:

Tamponski tisk: ta tiskarska tehnika je uporabna skoraj za vse podlage in oblike. Zasnova se najprej nanese na kovinsko tiskarsko ploščo s fotografskim postopkom, nakar je s tamponom (guma) prenesemo na artikel. Različne oblike podlag lahko tiskamo z različno oblikovanimi tamponi. Večino artiklov je mogoče tiskati večbarvno. Na naši spletni strani je večina daril izdelana iz sintetičnih materialov, za katere je ta tehnika tiska najprimernejša. Keramične artikle tiskane s tamponom ne pečemo na visoki temperaturi, zato ne moremo garantirati obstojnosti odtisa pri pranju v pomivalnem stroju. V ta namen predlagamo transfer za keramične materiale.

tamponski tisk

 

Sitotisk: je tehnika, pri kateri dizajn prenesemo na mrežico (sito), ki ima svetlobno občutljivo zgornjo plast. Film onemogoči ultravijolični svetlobi osvetlitev sita in na teh mestih se oblikuje oblika zasnove. Artikel, ki ga želimo tiskati postavimo pod sito, nakar s prenosom barve skozi mrežico ustvarimo odtis. S to tehniko lahko tiskamo le ravne površine. Večino izdelkov lahko tiskamo večbarvno. Ta tehnika je predvsem primerna za tekstil in izdelke iz poliestra, kot so tisk na majice, nakupovalne vrečke, dežniki, torbe...

sitotisk

 

Round sitotisk: to tehniko uporabljamo za tisk večje površine kemičnih svinčnikov, bidonov in ostalih okroglih artiklov. Za več informacij nas kontaktirajte.

round sitotisk

 

Sitotisk transfer: dizajn odtisnemo v sitotisk tehniki na poseben papir, ki ga imenujemo transfer. Le tega nato prenesemo z temperaturno stiskalnico na artikel. V večini primerov se ta tehnika uporablja za tekstil, dežnike, torbe... Nekateri izdelki iz naše ponudbe se lahko tiskajo v klasični sitotisk tehniki le v eni barvi, z uporabo transferja pa jih lahko potiskamo tudi večbarvno. Sitotisk transfer uporabljamo tudi za tisk zelo majhnih detajlov, z dodatkom lepila pa dosežemo tudi zelo veliko vpojnost barv v osnovni material.

sitotisk transfer

 

Digitalni transfer: s tiskalnikom je logotip digitalno natisnjen na posebno folijo, katero lahko tudi obrežemo v želeni obliki. Takšen transfer prenesemo na artikel s toplotno stiskalnico. Ta tehnika je uporabna za vse vrste tekstilnih izdelkov, sploh pri color dizajnih in manjših serijah.

digitalni transfer

 

Digitalna nalepka: s tiskalnikom digitalno natisnemo logotip na samolepilno folijo. Po potrebi nalepko tudi računalniško obrežemo, nakar jo nalepimo na površino artikla. Oblike obreza so možne le na dizajnih, ki dovoljujejo "en rez".

digitalna nalepka

 

Transfer za keramiko: na transferni papir s sitotiskom odtisnemo logotip, nakar ga prenesemo na keramiko. Artikel zapečemo v peči pri temperaturi višji kot 700°C. Tokom procesa žganja se pore v keramiki odprejo in posrkajo vase barvo. Ko se izdelek ohladi, se barva ne da odstraniti z nobenim od običajnih procesov čišenja in pranja keramike.

transfer za keramiko

 

Vezenje: je tehnika, kjer logo všijemo na izdelek. Uporabna je za kape, majice, jakne, torbe... Cena vezenja je odvisna od števila vbodov in velikosti logotipa. Pri prvem vezenju je potrebno izdelati program, ki je uporaben tudi pri naslednjih vezenjih enakega logotipa. Število barv pri vezenju ne vpliva na ceno, je pa omejeno na 15 pri enem vezu.

vezenje

 

Lasersko graviranje: je metoda brandiranja, kjer logo vžgemo v material. Laserski žarek je nadziran digitalno, preko računalnika, zato je rezultat zelo kvaliteten. Barva izdelanega logotipa je odvisna od podlage in spodnjih plasti obdelovanca. 

lasersko graviranje

 

Slepi tisk: je tehnika, kjer z reliefnim žigom, logo odtisnemo na izdelek. To tehniko lahko uporabljamo predvsem na usnjenih izdelkih. S podlaganjem folij, lahko dosežemo tudi zlat, srebrn ali efekt kakšne druge barve.

slepi tisk

 

Doming: je kombinacija izpisa logotipa na nalepki in dvokomponentne epoksi smole, ki da logotipu poudarek v obliki mehurčka. Smola je kristalno prozorna, varuje spodnjo sliko pred praskami in ji daje dodatno dimenzijo.

doming

 

Digital printing: je inkjet tehnika printanja na ravne, kakor tudi 3D oblike artiklov. Skoraj vsak izdelek lahko prinatmo direktno v zelo visoki kakovosti. Dizajn se vedno tiska v color tehniki, zato so podrobnosti dobro vidne. Od preprostega besedila, do visoko ločljive sllike, vse je možno.

digital printing

 

Tehnična opozorila:

 • Odtisnjene barve lahko odstopajo zaradi različne vpojnosti podlage.
 • Kot definicijo barv uporabite Pantone Color Guide (C) coated lestvico.
 • Oprijem barve na kovinskih in kromiranih izdelkih morda ne bo optimalen in Habeco Promocijska Darila ne morejo biti odgovorna za ta pojav.
 • Na kovinskih izdelkih se lahko barvni odtis v kontaktu z ostrimi predmeti poškoduje. Ta pojav je zelo verjeten pri kovinskih obeskih za ključe. V takšnih primerih predlagamo lasersko graviranje.
 • Pri grobih tekstilnih površinah ne moremo zagotoviti 100% pokritosti s sitotisk tehniko. V takšnih primerih svetujemo sitotisk transfer.
 • Okrogli artikli imajo omejeno področje tiskanja.

Datoteke pošiljajte v naslednjih formatih:

 • Vektorske EPS, AI, CDR
 • Tiff, JPG: minimalna resolucija 600 dpi za izdelavo linij (logotipi, grafike...), 300 dpi sivine ali rasterske motive (slike)
 • PDF Format (najvišja kvaliteta) brez kompresije.

Iz slik resolucije 72 dpi ali manj ne moremo izdelovati brandinga!

Uporabite naslednje programe:

 •  Adobe Illustrator
 •  Photoshop
 •  Corel Draw

Vaša besedila vedno pretvorite v krivulje. V primeru, da potrebujete kakšne informacije o pripravi datotek za tisk, nas kontaktirajte.

Splošne informacije:

Habeco Promocijska Darila po potrebi pakirajo in pošiljajo tudi izven količin, ki so navedene na naši spletni strani. To velja tudi za pakiranje v PVC vrečke. Vsaka reklamacija mora biti izvršena v 14-dneh po prejetju blaga. Po tem roku žal ne moremo zagotoviti preverjanja upravičenosti. Habeco Promocijska Darila predpostavlja, da so vse grafične predloge proste avtorskih pravic ali pa da ima naročnik te pravice urejene na kakršenkoli način in zaradi tega ne prevzema nobene odgovornosti.