Personalizirana darila ali kako obdariti z občutkom

"Takole pa ti prijatelji polepšajo dan!!! Hvala Branko in hvala team Habeco".

To sporočilo nam je na dan prejetja personaliziranega darila poslal naš poslovni partner Aleksander Markuš iz mariborskega podjetja VAMAR d.o.o. in zraven priložil slike, kako je odpiral darilno škatlo.

In to je le eden izmed mnogih pozitivnih odzivov, ki smo jih prijeli v oktobru, ko smo našim izbranim kupcem poslali personalizirani lonček za kavo. Zagotovo tega nismo storili zadnjič!

Želite tudi vi vaše poslovne stranke obdariti s personaliziranimi darili? Pripravili smo vam izbor več sto artiklov, ki so primerni za individualno personalizacijoZa več informacij nas kontaktirajte in z veseljem bomo skupaj z vami našli naprimernejše personalizirano promocijsko ali poslovno darilo za vas.

Kakšna so personalizirana darila?

Zaprite oči in si zamislite popolno promocijsko ali poslovno darilo!

Je cenovno ugodno in uporabno? Na darilu je viden vaš logo, reklamno sporočilo in ime obdarovanca? Izdelek je pakiran v posebni embalaži potiskani z vašim designom? V škatlici je dodano vaše osebno sporočilo? Vse skupaj je zavito v ličen darilni papir? In na koncu, tisto najbolj pomembno v teh časih, darilo je dostavljeno na dom ali v pisarno?

Da, čeprav se sliši malce futuristično, je to popolnoma resnično. V našem podjetju imenujemo tovrstnen način obdarovanja in takšna darila - personalizirana darila!

Drugačen način obdarovanja 

Lepo je dobiti darilo in zelo lepo je dati darilo. Čeprav se pri slednjem velikokrat nekoliko zaplete. Nikakor ne zato, ker bi raje prejemali kot dajali, temveč zato, ker smo nemalokrat v dilemi, kaj izbrati, za koliko izbrati, mora biti darilo drago, manj drago, praktično, lepo, izvirno ali pač nekaj, samo da bo? Vsak ima do daril svoj odnos, dejstvo pa je, da skrbno izbrano darilo vedno naleti na dober odziv. 

V svetu, v katerem imamo na voljo na milijarde različnih produktov, je izbira pravega darila velikokrat težka odločitev. Darilo pove veliko o nas in o odnosu, ki ga imamo do obdarovane osebe in, če dobro pomislimo, so darila pomemben zobnik v kolesju, ki poganja svet, ne glede na to, ali gre za osebna ali poslovna darila. 

Bi sploh našli dogodek ali trenutek, ki bi bil neprimeren za obdarovanje? Težko. Ko podarjamo promocijska darila strankam ali poslovna darila poslovnim partnerjem, moramo biti še toliko bolj premišljeni kaj podariti.

personalizirano darilo za zaposlene

Kaj podariti? 

Prav gotovo ste se tudi sami že znašli v precepu, kaj podariti vašim zaposlenim ob koncu leta, ob uspešno zaključenem projektu ali pa poslovnim partnerjem samo tako – v znamenje uspešnega sodelovanja.  Čeprav se police trgovin kar šibijo pod težo lepih produktov, ob vsej izbiri, ki je trenutno na voljo, na prvi pogled res ni težko na hitro najti darila. Najti popolno darilo za širši krog oseb, ki bo hkrati všeč vsaki posamezni osebi, pa je svojevrsten podvig. 

Rešitev so personalizirana darila, ki so tudi pri obdarovancih odlično sprejeta, dajejo pa jim tudi občutek, da mislite na njih, da vam ni vseeno, da jih poznate in, da ste si jih zapomnili. 

 

''Personalizirana darila se mi zdijo veliko bolj osebna in imajo globlji pomen pri obdarovanju kot standardna darila. Že, ko sem na dom dobil personalizirano pismo od zavarovalnice sem se razveselil, kako bi se šele personaliziranega darila.'' (V.V.)

 

''V dobi potrošništva mi personalizirano darilo pomeni ogromno. Vsebuje osebno noto in vem, da je namenjeno zgolj meni. Definitivno ne bo le eno izmed daril na polički, ampak bo moje darilo.'' (M.B.)

 

Na kakšen način najti popolno darilo za vaše stranke?

Težava je, da tako dobro, da nam izbira darila ne predstavlja večje težave, poznamo le svoje najbližje. Ko obdarujemo stranke in poslovne partnerje, se znajo stvari zaplesti ... Pri njih lahko le 'tipamo' in upamo, da bomo vsaj približno zadeli tarčo, razmišljanje o tem pa nam lahko povzroči marsikatero neprespano noč. 

Ko izbiramo poslovna darila ali pa promocijska darila za masovno obdarovanje, je dobro, da si pri izbiri darila zastavimo nekaj osnovnih vprašanj:

  • Kako z darilom pokazati vrednote našega podjetja?
  • Kako z darilom izraziti odnos, ki ga imamo do teh oseb, poslovnih partnerjev?
  • Bo to darilo prineslo veselje, jim bo olajšalo življenje, ali se bo na njem samo nabiral prah? 

Ko govorimo o poslovnih darilih, sploh takšnih, kot se podarijo konec leta, je vse skupaj še veliko težje, saj moramo najti darilo, ki bo primerno za različne tipe oseb.

 

''Jaz osebno nimam rada dragih daril, saj me spravljajo v zadrego in na nek način nalagajo tudi obvezo. Obožujem pa male pozornosti pri katerih vidim, da se je nekdo res potrudil, da bi me z njimi presenetil in osrečil.'' (M.H.)

 

Težavi se izognemo s personaliziranimi darili, ki delujejo prav za vsako osebo. To so darila, ki so iz dneva v dan bolj pribljubljena, saj se obdarovanci na njih odzivajo popolnoma drugače, kot na klasična darila. Moderna tehnologija nam namreč omogoča, da na vsako darilo natisnemo, vgraviramo ali izvezemo ime, vzdevek, celo najljubšo misel ali verz.

 

''Če bi od svojih nadrejenihi prejela tako darilo, bi se počutila presrečno, saj bi takoj pomislila na to, da so se v podjetju res potrudili in, da jim veliko pomenim. Še raje bi se vsak dan zjutraj vstala in odšla v službo'' (N.S.)

 

Vsi si želimo, da bi bila naša darila prejemnikom všeč in, da bi jih imeli radi. In s personaliziranimi darili boste zadeli glavni dobitek, saj so za prejemnike edinstvena. Res se jim zdi, da ste se potrudili za njih in zato na vas gledajo popolnoma drugače kot sicer. 

 

''Veliko več, kot materialni vidik, mi pri obdarovanju pomeni pozornost, ki sem je deležna, ko vidim, da se je nekdo potrudil in izbral darilo, ki je izbrano prav zame - se pravi, ni nekaj splošnega, kot bi naključno potegnil iz Božičkove vreče.'' (V.H.)

 

In to je tudi eden izmed razlogov, zakaj bi poslovna darila personalizirali. 

Eden pa je ustvarjanje dobrega vtisa z namenom, da si nas poslovni partnerji zapomnijo. 

 

‘’Če bi presonalizirano darilo podarjala poslovnemu partnerju, bi ga podarila v dveh primerih: Takrat, ko bi vedela, da lahko grem na osebno raven in v primeru, ko bi želela narediti vtis.’’ (S.M.)

 

In vtis pri poslovnih partnerjih je v tem primeru lahko zelo dober. Na ta način lahko, z le malo truda in z isto količino vloženega denarja, naredite odličen vtis in poskrbite za to, da bo vaše poslovno sodelovanje še uspešnejše.  

Želite na vaše poslovne partnerje ali kupce narediti pozitiven vtis? Jim podariti nekaj, kar jim bo dolgo ostalo v spominu? Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem bomo skupaj z vami našli naprimernejše personalizirano promocijsko ali poslovno darilo za vas.

 

personalizirana promocijska darila

 

Prednosti personaliziranih promocijskih daril

S personalizacijo vsako vaše darilo postane nepozabno. Tovrstna darila pomagajo vzdrževati razmerja, in jih krepiti. Nanizali pa smo še nekaj razlogov zakaj bi v vašem podjetju izbrali personalizirana poslovna darila in ne klasičnih, kjer je natisnjen samo vaš logotip.

1. Ker klasično darilo postane osebno

Tovrstno darilo je s personalizacijo veliko bolj osebno, obdarovancu pa pove, da si je tisti, ki je darilo izbiral vzel čas in posebej mislil nanj, ko je darilo izbiral.

2. Darilo je bolj cenjeno

Se spomnite rože, ki ste jo za dan žena dobile v nakupovalnem centru? Ste spomnite čokolade z logotipom, ki ste jo dobili na sestanku pri direktorju podjetja v katerem ste bili na sestanku? Se spomnite božičnega darila, ki ste ga od delodajalca dobili 2 leti nazaj? Ste spomnite kako je izgledala reklamna skodelica, ki ste jo dobili ob nakupu 5-ih juh? Ja...tista, ki ste jo pospravili v omaro čisto nazaj in jo čez leta vrgli stran.  

Bi bilo drugače, če bi dobili rožo, ki bi bila v lončku na katerem bi bilo natisnjeno vaše ime ali pa verz iz vaše najljubše pesmi? Bi bilo kaj drugače, če bi dobili čokolado, ki bi imela ovitek z vašo fotografijo? Bi večkrat uporabili skodelico, kjer bi bilo napisano vaše ime ali pa bi bila na njej narisana vaša najljubša slika? 

Zagotovo!!!

Personalizirana darila imajo pri obdarovancih višjo vrednost kot klasična darila. Ta se hitro pozabijo, personalizirana darila pa vedno najdejo lepo mesto v domu osebe, ki se na ta način vedno, ko darilo pogleda, spomni na vas in na vaše podjetje, ter ga ima podzavestno v mislih. In ali niso to sanje vsakega marketingarja!

3. Vedno spominjajo na vaše podjetje in vam delajo skrito reklamo

Personalizirana darila bodo obdarovanca vedno, ko jih bo pogledal, spomnila na tistega, ki jim je darilo podaril. 

Psihološko gledano bo v njem vzpodbudila pozitivna čustva do podjetja, ki mu je darilo podarilo, mu dala misliti o njem in poskrbela za to, da bo v primeru, če bo obdarovanec potreboval izdelek ali storitev iz vaše ponudbe, najprej pomislil na to, da ste mu vedno na voljo.

4. Primerna so za vsakogar in za vsako priložnost

Ni pomembno, kakšen je vaš namen obdarovanja in za koga bo to darilo -za vaše redne stranke, za vaše poslovne partnerje ali pa darila za vaše zaposlene. Med vso izbiro, ki je na voljo, je potrebno le izbrati takšnega, za katerega mislite, da bo o vašem podjetju govoril pozitivno zgodbo in, ki bo obdarovancem prišel prav v vsakodnevnem življenju. 

5. Pomagajo graditi močnejše vezi

Obdarovanci na darila velikokrat gledajo razumsko. Personalizirana darila pa nagovarjajo njihovo srce. S personaliziranim darilom, boste tako na bolj osebni ravni nagovorili obdarovanca in na ta način bolje izrazili vašo naklonjenost.

'' To je res lepa pozornost, ki si jo zapomniš, sploh, če jo dobiš v poklon od podjetja s katerim veliko sodeluješ. Nanj in na tiste s katerimi sodeluješ, postopno začneš gledati kot na prijatelje.''(M.B.)

6. Izstopajo

V množici tradicionalnih daril, kot so rože, čokolade, klasični obeski za ključe, boste v primeru, če boste izbrali personalizirano darilo vsekakor izstopali.

 

Vi ga izberite, mi darilo zavijemo, položimo v lično škatlo in odpošljemo

Ko se enkrat odločite, da boste podarili personalizirano darilo, je potrebno samo še izbrati artikel in personalizacijo. V naši spletni trgovini je ogromno artiklov, ki so primerni za personalizacijo. Zato bo najbolje, da nemudoma kontaktirate naše prodajno službo, ki vam bo z veseljem pomagala pri izbiri. 

po naročilu oblikovana darilna embalaža

Še več – ko darilo izberete in, ko izberete napis, ki ga bomo natisnili nanj, lahko zanj poskrbimo mi in ga zavijemo, položimo v lično škatlo, vanjo dodamo posvetilo in ga odpošljemo obdarovancu. 

 

''V našem podjetju ob koncu vsakega leta svojim največjim strankam in poslovnim partnerjem odnesemo darilo, ki si ga zapomnijo. Glede na trenutno situacijo letos morda osebni stik ne bo zaželen, zato se mi personalizirano darilo, ki je istočasno lepo zavito in odpremljeno do vrat naslovnika, zdi fenomenalna ideja.'' (M.H.)

 

To je tudi izjemno dober način obdarovanja ob letošnjem zaključku leta, ki bo najverjetneje zelo drugačen, kot smo ga bili vajeni do sedaj. Že zavoljo ohranjanja vašega zdravja se boste najverjetneje želeli izogniti obiskom pri strankah in poslovnih partnerjih, ker obstaja možnost, da se še vedno ne bo smelo potovati v druge dele Slovenije, pa vam na tak način, da darilo zavijemo in odpošljemo, precej olajšamo obdarovanje.

Poleg tega je tukaj še element presenečenja, ki je tisto nekaj, kar si z darili želimo doseči.

 

''Presenečenje je pri takšnem obdarovanju vsekakor zagotovljeno, saj obdarovanca presenetimo takrat, ko tega ne pričakuje. Če dobi vse skupaj v lepi škatli, ki jo z zanimanjem občuduje in jo počasi odpira, dobi zraven še to izkušnjo pričakovanja, zaradi česar si bo darilo in vaše podjetje zares zapomnil.'' (V.V.) 

 

Ko podarite darilo, ki obdarovance osebno nagovarja, postane to veliko več kot zgolj darilo. Postane simbol vaše medsebojne vezi in posebne povezave, ki jo imate. Takšno promocijsko darilo pokaže, da vam je mar za to, da ima obdarovanec nekaj edinstvenega in ne nazadnje je to nekaj, kar si vsi želimo – izstopati v tem ponorelem svetu in se zavedati, da imamo ob sebi ljudi, ki v teh časih mislijo na nas. 

Želite vaše zaposlene, kupce ali poslovne partnerje obdariti na izviren, oseben način? Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem bomo skupaj z vami našli naprimernejše personalizirano promocijsko ali poslovno darilo za vas.

 

Naših TOP 7 

Iz množice promocijskih in poslovnih daril, ki jih ponujamo na naši spletni strani, smo izbrali sedem, po naši oceni, zelo primernih artiklov za personalizacijo. S tem vam želimo olajšati izbor, seveda pa se lahko kadar koli obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri.

Impact Flaška za vodo iz Nerjavečega Jekla

Zelo kvalitetna flaška za vodo, ki jo boste podarili s ponosom. Več o artiklu

impact flaška za vodo iz nerjavečega jekla  impact flaška za vodo iz nerjavečega jekla

Pisalni Set Deluxe

Preprost, a eleganten pisalni set. Več o artiklu 

pisalni set deluxe  pisalni set deluxe

Brezžični polnilec

Popolna polnilna naprava za telefon. Več o artiklu

brezžični polnilec  brezžični polnilec

5.000mAh Žepni Powerbank

Zelo pratična polnilna baterija za vsak žep. Več o artiklu 

5.000mah žepni powerbank  5.000 mah žepni powerbank

Potovalni Kozarec iz Bambusa 450ml

Edinstveni bambusov potovalni kozarec. Več o artiklu 

 potovalni kozarec iz bambusa 450ml   potovalni kozarec iz bambusa 450ml

A5 Notesnik s Trdo Platnico

Izvrsten PU notesnik za graviranje logotipa. Več o artiklu 

a5 notesnik s trdo platnico  a5 notesnik s trdo platnico

Brezžičen zvočnik iz bambusa

3W Brezžičen bluetooth zvočnik v ohišju iz naravnega bambusa. Več o artiklu 

brezžičen zvočnik iz bambusa  brezžičen zvočnik iz bambusa

TOP 7 artiklov primernih za personalizacijo je le naš skromen izbor tovrstnih daril. Seveda je takšnih artiklov še veliko več. Najdete jih v blagovni skupini Personalizirana darila.  Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem bomo skupaj z vami našli naprimernejše personalizirano promocijsko ali poslovno darilo za vas.

Zelo popularno personalizirano darilo je tudi unikatna majico, ki si jo lahko oblikujete sami na naši spletni strani Majice.si - oblikuj sam svojo majico.

Pa še majhen nasvet o obdarovanju s promocijskimi ali poslovnimi darili  - imejte vedno v mislih sledeče: če že podarjate darilo in zanj zapravljate, podarite nekaj takega, kar bo razveselilo obdarovanca, kar mu bo prišlo prav na vsakodnevni ravni in zaradi česar si bo vas in vaše podjetje zapomnil v dobri luči. 

In še tole! Promocijska darila nikakor niso vstran vržen denar, kot mnogi mislijo, temveč preverjeno najcenejša oblika promocije, ki vam bo finančen vložek zagotovo večkratno povrnila. Če o tem niste prepričani, predlagamo, da preberete blog Poslovna in promocijska darila pomagajo prodajati.