So poslovna darila ključ do motiviranih zaposlenih?

Velikokrat velja, da so glavna vrednost uspešnega podjetja motivirani, predani in zadovoljni zaposleni. Le takšni lahko v svoje delo vložijo vso svojo energijo, izkušnje in veselje. Le takšni lahko dosegajo izjemne rezultate. Le s takšnimi zaposlenimi lahko podjetje dosega svoje cilje.

Nezadovoljni zaposleni pa so na drugi strani slabo produktivni, neangažirani, večkrat so odsotni zaradi bolezni … Tudi fluktuacija zaposlenih je v takšnih podjetjih visoka, kar pa zagotovo ne pripomore k uspešni rasti.

Cilj so torej motivirani zaposleni. Mogoče se sliši enostavno, a na zadovoljstvo zaposlenih vpliva cel kup dejavnikov. Najpomembnejše smo izbrali za vas:

 

Vzdušje v podjetju

Na delovnem mestu preživimo vsaj tretjino dneva. Zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu zaposleni dobro počutijo. K dobrem počutju zelo vpliva klima podjetja, ki vključuje primerno delovno okolje, še bolj kot okolje pa so pomembni dobri medsebojni odnosi med sodelavci. Dobro razumevanje in medosebno spoštovanje je pomemben dejavnik, da se v službi počutimo prijetno.

Kakšni so odnosi med zaposlenimi je v veliki meri odvisno od vodstva podjetja in neposredno nadrejenih. Če je nadrejeni pozitiven in dobre volje, se bo pozitivizem razširil tudi med sodelavci. A tudi slabovoljen in mrk vodja bo svoje počutje prav tako prenesel na zaposlene. Seveda pa v vsakem delovnem kolektivu vlada splošna maksima, ki pravi, da smo ljudje različni. Od tukaj dalje, pa mora vodja s svojim znanjem in orodji znati voditi tako, da delo teče kar se da najbolje organizirano, kvalitetno in v dobrem vzdušju.

V več raziskavah so zaposleni kot zelo pomemben dejavnih zadovoljstva izpostavili odnos z nadrejenimi. Dobri odnosi so pri večini še bolj pomembni kot npr. denarno nagrajevanje. 

 

Delovni čas

Ali od zaposlenih pričakujete ali celo zahtevate veliko nadur? Ne pozabite, tudi ko govorimo o delovnem času, ni vse v kvantiteti, pač pa tudi v kvaliteti. Spočit sodelavec, ki je poln energije, bo v krajšem času naredil več kot utrujen ali zdolgočasen zaposlen v daljšem obdobju. Pri utrujenih sodelavcih pogosto prihaja tudi do napak ali celo poškodb.

Pričakovanja, da bodo zaposleni cele dneve v službi so irealna in zagotovo ne dajejo rezultatov na dolgi rok. Sploh pri mlajših zaposleni kotirajo prosti čas, šport, zabava, družina, zelo visoko in se jim niso pripravljeni odreči niti za plačilo.

Seveda se zgodi, da v času glavne sezone potrebujete sodelovanje zaposlenih in da v tem času naredijo več kot sicer, tudi v obliki nadur. V tem primeru jih motivirajte in nagradite. Več o tem pa v naslednji točki.  

 

Simbolično darilo in vzpodbudna beseda pomenita ogromno

Z različnimi nagradami lahko zaposlene učinkovito motiviramo, da si čim bolj prizadevajo k uresničevanju ciljev podjetja. Zato je izjemno pomembno tudi, da zaposleni razumejo in poznajo poslovne cilje podjetja, zato jih redno obveščajte o njih. S tem boste dosegli, da se bodo počutili pomembne, odgovorne in predvsem bodo še bolj lojalni, kot so bili.

promocijski dežniki
 

Nagrada je lahko denarna ali praktična.

Velikokrat ogromno pomeni že pohvala in vzpodbudne besede. Zgolj z denarno nagrado bomo nemotivirane zaposlene zelo težko spremenili v motivirane. Z vzpodbudnimi in motivacijskimi besedami pa. Nikar ne predvidevajte, da bo pohvala zaposlenim stopila v glavo, graja pa jih bo naredila bolj produktivne, saj bodo rezultati ravno nasprotni. Bodite pozorni na dobro opravljena dela, pokažite, da ste jih opazili in jih pohvalite. Javna pohvala, pred drugimi sodelavci ima še toliko večjo moč.

 

Praktično poslovno darilo lahko dela čudeže

Obdarite svoje zaposlene za rojstni dan, božič in med letom. Majhna uporabna darila delajo čudeže. Razvajajte jih z majhnimi pozornostmi vsak mesec, predvsem ko ste z njihovimi rezultati in delom zadovoljni.

Takšna darila za vas ne bodo predstavljala visokega stroška, med vašimi zaposlenimi pa bodo krepila zadovoljstvo in pripadnost podjetju. Tudi na poslovna darila za zaposlene postavite logotip vaše blagovne znamke, tako boste krepili tudi prepoznavnost vašega podjetja. Zagotovimo pa vam lahko, da jih bodo zaposleni z veseljem uporabljali in širili vaše reklamno sporočilo ali logotip.

promocijsko orodje

 

Nekaj idej za praktična poslovna darila vaših zaposlenih:

Osnovno vodilo za vsa poslovna darila mora zmeraj biti uporabnost in kakovost. Nikakor ne podcenjujte svojih zaposlenih in ne podarjajte zgolj zaradi tega, da nekaj daste. Verjemite, to se vam bo to vrnilo nazaj, kakor bumerang.

Še več idej boste zagotovo našli, če pobrskate po naši spletni trgovini Habeco promocijska in poslovna darila

V pomoč pa vam bo zagotovo tudi zapis Ali izkoriščate velik potencial poslovnih in promocijskih daril?

promocijske kozmetične torbice

 

Pokažite, da vam je njihova varnost na delu in udobje na 1. mestu.

Poskrbite za primerno, kakovostno, varno  in udobno delovno obleko. Delovna oblačila vključujejo vse od delovnih jaken, puloverjev, brezrokavnikov, polo majic, srajc, do spodnjega perila in delovne obutve.

Praktična in kakovostna delovna oblačila so zelo dobra naložba, ki se vam povrne dvakrat. Najprej s tem, da bo vaše podjetje in vaši zaposleni v očeh drugih, bilo videti profesionalno in s tem zaupanja vredno. Kot drugič, pa bodo zaposleni čutili še večjo pripadnost podjetju in bodo s ponosom nadeli »uniformo podjetja«. Izbira vrhunske delovne obleke, ki vključuje:

  • napredno tehnologijo tkanja,
  • vodoodporne in vetroodporne materiale, ki dihajo,
  • hitro sušenje tkanine in
  • trojne podporne šive ter ojačane materiale,

se vam bo hitro povrnila.

Ko govorimo o varnosti lahko vrhunska varnostna obleka zmanjša naslednje težave in nevarnosti pri delu: 

  • ekstremni vremenski pogoji
  • nizke temperature v delovnem okolju
  • delo z ostrimi predmeti ali robovi
  • prisotnost vnetljivih ali eksplozivnih snovi ali kemikalij v delovnem okolju,
  • možnost poškodbe s staljeno kovino ali električnim tokom

delovna oblačila

S svojimi več kakor 30 letnimi izkušnjami lahko z gotovostjo kot najboljšo izbiro izpostavimo delovna oblačila znamke Regatta in Roly, ki predstavljajo tehnološki vrh tovrstnih oblačil. 

Tudi na delovne obleke postavite logotip podjetja ali reklamno sporočilo, saj boste tako še dodatno okrepili pripadnost zaposlenih in pojavnost podjetja. 

Mogoče vaše poslovanje ne zahteva kakšne posebne zaščitne obleke in zaščitnih sredstev, vendar bodo sodelavci veseli tudi majice z logotipom podjetja ali blagovne znamke. Takšna malenkost zna povzročiti takšen pozitiven odziv, kakršnega zagotovo niste pričakovali. Da pa boste izbrali pravilno, pa smo vam v pomoč spisali blog Kakšna je dobra promocijska majica.
 

Za varno delo in zaščito zdravja pri delu naj bodo v podjetju vedno na voljo tudi zaščitne maske za obraz in razkužila za roke, ter ostale površine. Dejstvo je, da med ljudmi kroži vse več virusov, ki ogrožajo zdravje zaposlenih, zato je vaša dolžnost, da jim omogočite tovrstno zaščito.

 

Naložba v zaposlene se vedno povrne

Mnogi med vami ste se že srečali z dilemo “Zakaj bi investiral v svoje zaposlene, če bodo ti enkrat zapustili podjetje?”. Vendar to ni najhuje, kar se vam lahko zgodi. Če ne boste investirali v znanje in izobraževanje svojih zaposlenih, bodo le ti stagnirali in ostali pri vas.

Naj naštejemo nekaj dejavnosti, ki bodo zagotovo pozitivno vplivala na vaše poslovanje: 

  • redno izobraževanje sodelavcev
  • redni razgovori s sodelavci
  • skrb za informiranost zaposlenih o pomembnih dogodkih in novostih v podjetju
  • zagotavljanje nenehnih izzivov pri delu
  • uvedba timskega dela
  • možnost napredovanja
  • osebni in karierni razvoj vsakega zaposlenega

poslovna darila

Verjamemo, da ste med napisanim našli kakšen predlog, ki ga boste lahko upoštevali pri motiviranju svojih podrejenih in s tem dvignili produktivnost celotne ekipe. Zapomnite si, da je podjetje močno, kot je močan najšibkejši člen. Ali imate tudi vi kakšen predlog, izkušnjo ali dobro prakso? Veseli ga bomo v komentar pod ta zapis.