Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

So poslovna darila ključ do motiviranih zaposlenih?

So poslovna darila ključ do motiviranih zaposlenih?

Velikokrat velja, da so glavna vrednost uspešnega podjetja motivirani, predani in zadovoljni zaposleni. Le takšni lahko v svoje delo vložijo vso svojo energijo, izkušnje in veselje. Le takšni lahko dosegajo izjemne rezultate. Le s takšnimi zaposlenimi lahko podjetje dosega svoje cilje.

Nezadovoljni zaposleni pa so na drugi strani slabo produktivni, neangažirani, večkrat so odsotni zaradi bolezni … Tudi fluktacija zaposlenih je v takšnih podjetjih visoka, kar pa zagotovo ne pripomore k uspešni rasti.

Cilj so torej motivirani zaposleni. Sliši se mogoče lahko. A na zadovoljstvo zaposlenih vpliva kup dejavnikov. Najpomembnejše smo zbrali za vas:

Klima v podjetju

Na delovnem mestu preživimo vsaj tretjino dneva. Zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu zaposleni dobro počutijo. K dobrem počutju zelo vpliva klima podjetja, ki vključuje primerno delovno okolje, še bolj kot okolje pa so pomembni dobri odnosi med sodelavci. Dobro razumevanje in medosebno spoštovanje je pomemben dejavnik, da se v službi počutimo prijetno.

Kakšni so odnosi med zaposlenimi je v veliki meri odvisno od nadrejenega. Če je nadrejeni pozitiven in dobre volje, se bo pozitivizem razširil tudi med sodelavci. A tudi slabovoljen in mrk vodja bo svoje počutje prekopiral na zaposlene.

V več raziskavah so zaposleni kot zelo pomemben dejavnih zadovoljstva izpostavili odnos z nadrejenimi. Dobri odnosi so pri večini še bolj pomembni kot npr. denarno nagrajevanje. 

Delovni čas

Ali od zaposlenih pričakujete ali celo zahtevate veliko nadur? Ne pozabite, tudi ko govorimo o delovnem času, ni vse v kvantiteti, pač pa v kvaliteti. Spočit sodelavec, ki je poln energije, bo v krajšem času naredil več kot utrujen ali zdolgočasen zaposlen v daljšem obdobju. Pri utrujenih sodelavcih pogosto prihaja tudi do napak ali celo poškodb.

Seveda se zgodi, da v času glavne sezone potrebujete sodelovanje zaposlenih in da v tem času naredijo več kot sicer, tudi v obliki nadur. V tem primeru jih motivirajte in nagradite. Več o tem pa v naslednji točki.  

Simbolično darilo in vzpodbudna beseda pomenita ogromno

Z različnimi nagradami lahko zaposlene učinkovito motiviramo, da si čim bolj prizadevajo k uresničevanju ciljev podjetja. Zato je izjemno pomembno tudi, da zaposleni razumejo in poznajo poslovne cilje podjetja.

Nagrada je lahko denarna ali praktična.
Velikokrat ogromno pomeni že pohvala in vzpodbudne besede. Z denarno nagrado bomo nemotivirane zaposlene zelo težko spremenili v motivirane. Z vzpodbudnimi in motivacijskimi besedami pa. Nikar ne predvidevajte, da bo pohvala zaposlenim stopila v glavo, graja pa jih bo naredila bolj produktivne, saj bodo rezultati ravno nasprotni. Bodite pozorni na dobro opravljena dela, pokažite, da ste jih opazili in jih pohvalite. Javna pohvala, pred drugimi sodelavci ima še toliko večjo moč.

Praktično poslovno darilo lahko dela čudeže
Obdarite svoje zaposlene za rojstni dan, božič in med letom. Razvajajte jih z majhnimi pozornostmi vsak mesec, ko ste z njihovimi rezultati in delom zadovoljni.

Takšna darila za vas ne bodo predstavljala visokega stroška, med vašimi zaposlenimi pa bodo krepila zadovoljstvo in pripadnost podjetju. Tudi na poslovna darila za zaposlene postavite logotip vaše blagovne znamke – tako boste krepili tudi prepoznavnost vašega podjetja.

Nekaj idej za praktična poslovna darila vaših zaposlenih:

Še več idej boste zagotovo našli, če pobrskate po naši spletni trgovini Habeco promocijska in poslovna darila.

Pokažite, da vam je njihova varnost na delu in udobje na 1. mestu.

Poskrbite za primerno, kakovostno, varno  in udobno delovno obleko. Delovna oblačila vključujejo vse od delovnih jaken, puloverjev, brezrokavnikov, polo majic, srajc, do spodnjega perila in delovne obutve.

Izbira vrhunske delovne obleke, ki vključuje:

  • napredno tehnologijo tkanja,
  • vodoodporne in vetroodporne materiale, ki dihajo,
  • hitro sušenje tkanine in
  • trojne podporne šive ter ojačane materiale,

se vam bo hitro povrnila.

Ko govorimo o varnosti lahko  vrhunska varnostna obleka zmanjša naslednje nevarnosti pri delu: ekstremni vremenski pogoji, nizke temperature v delovnem okolju, delo z ostrimi predmeti ali robovi, prisotnost vnetljivih, eksplozivnih snovi ali kemikalij v delovnem okolju, možnost poškodbe s staljeno kovino ali električnim tokom.

S svojimi 25 letnimi izkušnjami lahko z gotovostjo kot najboljše izpostavimo delovna oblačila znamke Regatta, ki predstavljajo tehnološki vrh tovrstnih oblačil in delovne čevlje Regatta. 

Tudi na delovne obleke postavite logotip podjetja, saj boste tako še dodatno okrepili pripadnost in pojavnost podjetju.

Za varno delo in zaščito zdravja pri delu naj bodo v podjetju na voljo vedno tudi zaščitne maske za obraz in razkužila za roke, ter ostale površine. Dejstvo je, da med ljudmi kroži vse več virusov, ki ogrožajo zdravje zaposlenih.

To so tisti dejavniki, ki jih zaposleni najpogosteje izpostavijo kot najbolj  pomembne. Pomembni pa so tudi:

  • redno izobraževanje sodelavcev,
  • redni razgovori s sodelavci,
  • skrb za informiranost zaposlenih o pomembnih dogodkih in novostih v podjetju,
  • zagotavljanje nenehnih izzivov pri delu,
  • uvedba timskega dela,
  • možnost napredovanja.

 

Verjamemo, da ste med napisanim našli vsaj en predlog, ki ga boste lahko upoštevali pri motiviranju vaših podrejenih in s tem dvignili produktivnost celotne ekipe. Imate tudi vi kakšen predlog ali dobro prakso? Veseli ga bomo v komentar.

Če želite še več informacij glede kakovostnih delovnih oblačil in obutve pa vam bo prišel prav tudi ta zapis: »Delovna oblačila in delovni čevlji Regatta za vašo varnost«.

Zagotovo pa vam bo prišel prav tudi članek "Tisk ali vezenje na promocijski tekstil?"

Predlagamo pa tudi naslednje bloge na to temo:

8 pogostih napak pri naročanju poslovnih daril

Ali izkoriščate velik potencial poslovnih in promocijskih daril?

Sedaj je čas za brezrokavnike, SoftShell jakne in puloverje

Kakšna je dobra promocijska majica?

Majica s tiskom je uporabno promocijsko darilo!

Roly
MOB
ATLANTIS
Gildan
Kariban
Regatta
Sol’s
Xindao
ZANESLJIVOST
Zanesljiva dobava, v dogovorjenem roku.
KAKOVOST
Zagotavljamo najboljšo kvaliteto.
KONKURENČNE CENE
Najboljše cene za odlično kakovost.
VSE NA ENEM MESTU
Poslovna darila, tisk, vezenje ali graviranje.