Novi dokazi: Ecocid S hitro uniči koronavirus SARS-CoV-2

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto nam je poslala naslednje sporočilo:

Epidemija koronavirusa SARS-CoV-2 je v polnem razmahu, redno razkuževanje površin pa je eden od ključnih ukrepov za njeno zajezitev. Uporabnikom želimo zagotovili učinkovito, hitro in varno zaščito pred virusom, zato smo testirali Krkino razkužilo Ecocid S in preverili, kako uspešno deluje na virus SARS-CoV-2.

Rezultati so pokazali, da je 1-odstotna raztopina Ecocida S v čistih pogojih že v 10 sekundah uničila koronavirus SARS-CoV-2. Učinkovitost je bila dokazana tudi v zahtevnejših pogojih. V umazanih pogojih je bila zahtevana učinkovitost dosežena v 30 sekundah (pri 30 °C) oziroma v 60 sekundah (pri 4 °C).

Testiranje je opravil Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Opravljeno je bilo na izolatu virusa, pridobljenega iz kliničnih vzorcev slovenskih bolnikov s covidom-19. Potekalo je v skladu z najnovejšim EN-standardom za testiranje virucidne učinkovitosti razkužil na področju humane medicine (EN 14476:2013+A2:2019).

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo z virucidnim, baktericidnim in fungicidnim delovanjem, ki je potrjeno v skladu s strogimi EU-standardi. Na voljo je v obliki vodotopnega praška, pakiranega v vrečkah po 50 g, 1 kg in 2,5 kg, kar omogoča preprosto pripravo, uporabo in shranjevanje. Raztopina je primerna za razkuževanje različnih vrst površin in materialov.

Naj bo Ecocid S vaše razkužilo izbora tudi v času epidemije novega koronavirusa. 

Ostanite zdravi.

Klemen Kralj

 

Robert Barbič

vodja blagovnih znamk
veterinarskih izdelkov
Regija Slovenija

 

vodja marketinga in prodaje
veterinarskih izdelkov
Regija Slovenija