Eko poslovna darila

1 / 37

Eko poslovna darila so darila, ki so odgovorna do narave. Narejena so namreč iz naravi prijaznih materialov. 

Poslovna darila ali promocijska darila so najcenejša promocija vašega podjetja ali blagovne znamke. Obenem pa veliko povedo tudi o vaši družbeni odgovornosti in odnosu do okolja. Pravilna izbira poslovnih daril je lahko zelo dober signal vašim poslovnim partnerjem in kupcem, da ne razmišljate zgolj o dobičku, temveč tudi o prihodnosti.

Eko poslovna darila so zagotovo izbor, po katerem si vas bodo obdarovanci zapomnili v zelo pozitivni luči. Finančni vložek v ekološka poslovna darila se bo povrnil tako v boljši prodaji vaših proizvodov ali storitev, kakor tudi boljši percepciji okolice na vaše podjetje.

Eko poslovna darila

Družbeno odgovorna darila

Naša kolekcija EKO vsakodnevno funkcionalnih poslovnih daril je skrbno izbrana z namenom, da poveča prepoznavnost vaše blagovne znamke, hkrati pa zagotavlja spoštljivo uporabo materialov in trajnejši izdelek. Naše EKO poslovna darila in z njimi povezani procesi, vseskozi vključujejo prepričanje in razmislek, o vsakem koraku procesa razvoja izdelka in celotnega našega delovanja. Vključujemo trajnost pri izbiri materialov, proizvodnji, personalizaciji in metodah pakiranja ter vseskozi izvajamo potencialne izboljšave. Skupaj z našimi poslovnimi partnerji smo zavezani k odgovornemu in zaupanja vrednemu poslovanju.

Trajnejši materiali. Kadar koli je to mogoče, pa čeprav se osredotočamo na funkcionalnost in kakovost pri izbiri EKO poslovnih daril, v procesu izbiranja, postopoma le ta nadgrajujemo ali nadomeščamo z novejšimi in bolj trajnostnimi materiali. To pomeni, da izbiramo  visokokakovostne materiale, ki se reciklirajo ali podvržejo recikliranju, materiale, pridobljene iz obnovljivih virov in etično pridobljene. Fokus tega je izbor naših dobaviteljev in daril, ki težijo skupaj z nami pri izvajanju inovativnih postopkov za izdelavo izdelkov iz bolj trajnostnih materialov.

Zmanjševanje odpadkov. Vsak od nas lahko vpliva na naše okolje s svojimi dejanji in obnašanjem. Odpadki so velik problem celotnega sveta in vse se moramo zavedati, da z odgovornim obnašanjem, lahko pripomoremo k manjši obremenitvi okolja. Zamenjava izdelkov za enkratno uporabo iz neobnovljivih virov s proizvodi za večkratno uporabo ali biorazgradljivimi materiali je pomemben korak v pravo smer. Tudi premislek o načinu pakiranja in distribucije blaga zagotovo ponuja veliko priložnosti za zmanjšanje odpadkov.

Uporabljamo naslednje materiale in postopke

Pšenična slama

Pšenična slama je v glavnem kmetijski odpadek, ki ostane po izvleku zrnja ali soka iz pridelkov. Pšenična slama se v zadnjem času uporablja kot polnilo za termoplastične kompozite, kot polipropilen ali ABS. Je dragocen okolju prijazen vir, ki hkrati nadgrajuje obete za številne izdelke, ki se lahko ponovno uporabljajo. Pomaga zmanjšati količino uporabljene plastike ob ponovni uporabi naravnih virov.

Koruza PLA

Polaktična kislina (PLA) je naravni nadomestek iz plastike, ki je narejen iz fermentiranega rastlinskega škroba (običajno koruznega). Je okolju prijazna, obnovljiva energija in biološko razgradljiva alternativa običajni plastiki na osnovi etroleja. Povečana uporaba PLA bo zmanjšala ogljični odtis mnogih industrij. Ta netoksični zeleni material se lahko uporablja za vse vrste izdelkov kot so nakupovalne vrečke za varno ali ponovno uporabo. Več o tem preberite v našem blogu Namesto plastičnih – vrečke iz okolju prijaznih materialov

Ekološki bombaž

Organski bombaž je enak bombažu s to razliko, da se naravno goji brez uporabe pesticidov, herbicidov, gnojil ali katere koli druge kemikalije. Da bi zanesljivo vedeli, da je bombaž resnično organski, proizvajalci opravijo obsežno verifikacijo dobavne verige s strani tretjih oseb, na trgu pa je mogoče tržiti le certificiran bombaž (primer GOTS). Število kmetij ekološkega bombaža se hitro povečuje, vendar še vedno predstavlja zelo majhen del celotne proizvodnje bombaža po vsem svetu.

Kavna lupina

Po nafti je kava drugi najbolj tržen izdelek na svetu. Kavna lupina (ali peka) je posušena koža zrnja. Med praženjem lupina odpade in se večinoma vrže stran. Kavna lupina se v zadnjem času uporablja kot ojačitveno polnilo za termoplastične kompozite, kot polipropilen ali ABS. Je dragocen okolju prijazen vir, ki pomaga zmanjšati količino uporabljene plastike.

Bambus

Bambus je ena izmed najhitreje rastočih rastlin (trava) in se lahko preživi eno leto z minimalno potrebo po vodi in brez gnojil, ki bi spodbudila njeno rast. Ker je bambus naravno odporen proti škodljivcem, pesticidov ni. Bambus je zelo obnovljiv vir, močan in trpežen. Iz zraka absorbira veliko CO2 in sprosti veliko kisika, kar izboljša kakovost zraka. Bambus je 100% naraven in biološko razgradljiv.

Ali si vedel?

  • Bambus je zelo močan in trpežen, zaradi česar je dolgotrajno uporabljiv.
  • Razvoj bambusa zmanjšuje onesnaženje; njegove rastline v podnebju zmanjšajo do 35% ogljikovega dioksida in oddajo več kisika kot običajna drevesa.
  • Pri pridelovanju bambusa pesticidi in kemikalije niso potrebni. To pomeni, da je gojenje naravno in nikoli ne škoduje okolju.
  • Bambus je zelo trajnostna rastlina. Bambus lahko zraste do polne velikosti v 3-4 mesecih, v primerjavi s standardnimi drevesi, kjer lahko rast traja 30 let in več.

Pluta

Pluta je lubje drevesa plutovine. Uvrščen je med najbolj trpežne organske materiale s lastnostjo stabiliziranja temperature zraka in vlažnosti. Je zelo prilagodljiv material in ga je treba obdelati na preprost naraven način. Ima dobre lepilne lastnosti, kar omogoča enostavno uporabo v kombinaciji z različnimi materiali. Na splošno plutovina velja za enega najbolj prijaznih materialov do okolja. Pluta je 100% naravna in biološko razgradljiva.

RPET

PET je najpogostejša vrsta plastike, ki se večinoma uporablja za pakiranje in pijače, steklenice / posode za enkratno uporabo. Velik del trdnih odpadkov na svetu pripisujemo tej embalaži. Reciklirani PET je znan kot RPET in je najpogosteje reciklirana plastika na svetu. Uporaba recikliranega PET-ja z novo življenjsko dobo že narejenega izdelka namesto izdelave novega povzroči manjši vpliv na okolje.

Steklo

Steklo je kvaliteten material, ki ga zlahka recikliramo. Z različnimi slogi in velikostmi je primeren za vsako priložnost. Uporabite ga lahko, ko ste žejni, da se izognete izdelkom za enkratno uporabo. S tem naredite svojo majhno spremembo.

Reciklirane tkanine

Reciklirane tkanine so narejene iz odpadnih tkanin (poljubnega tekstila). Zbrani tekstilni trdni odpadki se predelajo v vlakna in nato nazaj v tkanine za nadaljnjo ponovno izdelavo vrečk, oblačil ali platna. Večina proizvajalcev izvaja reciklažo na dva načina. Odpadki pred porabniki (odpadki iz proizvodnje) in odpadki po porabi (zbrani rabljeni tekstil). Med postopkom se izvaja barvna ločitev, da se čim bolj izogne ponovnemu barvanju tkanine.

Predmeti iz papirja

V našem prodajnem programu ekoloških poslovnih daril vam predstavljamo novo paleto izdelkov iz papirja. Iste predmete, ki jih že poznate in jih imate radi, narejene z upoštevanjem trajnosti. To je le eden izmed mnogih načinov, ki jih prilagajamo, da pomagamo ekosistemu. 

Naša kolekcija EKO poslovnih daril je skrbno izbrana, da bi lahko vi povečali prepoznavnost blagovne znamke, hkrati pa zagotovili spoštljivo uporabo materialov in trajnejši izdelek.

Na vsa našteta materiale izvajamo tudi brandiranje (tisk, vezenje ali graviranje)

Če želite pregled tudi ostalih artiklov po skupinah, kliknite spodaj za celoten izbor:
- kemičnih svinčnikov,
- USB ključev,
- zvezkov in beležnic.

NAKUPOVALNA VREČKA ROLY HILL

NAKUPOVALNA VREČKA ROLY HILL

Cena brez DDV: 0,87 EUR

POLO MAJICA IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA

POLO MAJICA IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA

Cena brez DDV: 1,61 EUR

GROW ME - BELEŽKA S CVETNIMI SEMENI

GROW ME - BELEŽKA S CVETNIMI SEMENI

Cena brez DDV: 2,19 EUR

GROWTREE™ - SET ZA BOROVEC

GROWTREE™ - SET ZA BOROVEC

Cena brez DDV: 4,28 EUR

PREDPASNIK ROLY BOST

PREDPASNIK ROLY BOST

Cena brez DDV: 7,95 EUR

HUNDRED - BOMBAŽNA VREČKA

HUNDRED - BOMBAŽNA VREČKA

Cena brez DDV: 1,18 EUR

PAJKICE ROLY BURU

PAJKICE ROLY BURU

Cena brez DDV: 14,25 EUR

POLO MAJICA ROLY PRINCE

POLO MAJICA ROLY PRINCE

Cena brez DDV: 8,13 EUR

ŽENSKA POLO MAJICA ROLY PRINCE

ŽENSKA POLO MAJICA ROLY PRINCE

Cena brez DDV: 8,13 EUR

POLO MAJICA ROLY TAMIL

POLO MAJICA ROLY TAMIL

Cena brez DDV: 7,34 EUR

ŽENSKA POLO MAJICA ROLY TAMIL

ŽENSKA POLO MAJICA ROLY TAMIL

Cena brez DDV: 7,79 EUR

ŽENSKI PULOVER ROLY ARLAS

ŽENSKI PULOVER ROLY ARLAS

Cena brez DDV: 14,70 EUR

PULOVER ROLY BATIAN

PULOVER ROLY BATIAN

Cena brez DDV: 16,16 EUR

MAJICA ROLY BREDA

MAJICA ROLY BREDA

Cena brez DDV: 3,01 EUR

ŽENSKA MAJICA ROLY BREDA

ŽENSKA MAJICA ROLY BREDA

Cena brez DDV: 4,27 EUR

GOLDEN T-SHIRT ROLY GOLDEN

GOLDEN T-SHIRT ROLY GOLDEN

Cena brez DDV: 3,01 EUR

ŽENSKI T-SHIRT ROLY GOLDEN WOMAN

ŽENSKI T-SHIRT ROLY GOLDEN WOMAN

Cena brez DDV: 4,27 EUR

T-SHIRT ROLY IMOLA

T-SHIRT ROLY IMOLA

Cena brez DDV: 2,85 EUR

ŽENSKI T-SHIRT ROLY IMOLA WOMAN

ŽENSKI T-SHIRT ROLY IMOLA WOMAN

Cena brez DDV: 3,25 EUR

MAJICA ROLY JADA

MAJICA ROLY JADA

Cena brez DDV: 6,40 EUR